Eski eşi, Mehmet Baransu'nun iki çocuğunun soyisimlerini değiştirdi

Eski eşi, FETÖ tutuklusu bavulcu Mehmet Baransu’nun iki çocuğunun “Baransu” olan soyisimlerini, mahkeme kararı ile değiştirdi.

Eski eşi, Mehmet Baransu'nun iki çocuğunun soyisimlerini değiştirdi

Balyoz davasındaki kumpas soruşturmasında tutuklanan ve hakkında dava açılan bavulcu Mehmet Baransu'nun çocuklarının soyisimleri mahkeme kararı ile değişti.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, halen Silivri Cezaevi'nde bulunan Baransu'nun boşandığı eşi Esra Konur, bir süre önce avukatı Murat Sultansu kanalı ile İstanbul Asliye Hukuk Mahkemsi'ne başvurarak Baransu'dan olan iki çocuğunun soyisimlerinin Konur olarak değiştirilmesini talep etti.

MAHKEME KARAR VERDİ

Baransu'nun çocukları H.B.B. (11) ile D.B.B. (5)'nin kendi rızaları ile annelerinin soyadı olan "Konur" soy ismini almak istedikleri yönündeki beyanları da dosyaya sunuldu. Başvurunun düştüğü İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı kabul etti. İki çocuğun soyisimlerinin "Konur" olarak değiştirilmesine hükmetti. Esra Konur 2012 yılında Mehmet Baransu'dan boşanmıştı.

Esra Konur'un avukatı Avukat Murat Sultansu, "Baransu soy ismi çocuklarda büyük bir mağduriyete sebep veriyordu. Her gittikleri yerde Mehmet Baransu ismi yüzsünden mağdur oluyorlardı. Özellikle oluk hayatlarını etkiliyordu. 15 Temmuz darbe girişimi ardından bakkalda, manavda bile tepki görüyorlardı. Hatta soy isimleri yüzünden yazlıklarını bile sattılar. Bugün itibariyle soyadlarını değiştirdiler ve inşallah bu mağduriyetleri de son bulacak" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# mehmet baransu