Tayyip Erdoğan bu isimlerden çok korkuyor

Tayyip Erdoğan bu isimlerden çok korkuyor

İsimleri yolsuzluk skandalına karışan AKP’li dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesi 5 Ocak pazartesi günü karara bağlanacak.

Sabahattin Önkibar, Aydınlık gazetesindeki köşesinde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yolsuzluk operasyonunda isimleri geçen AKP'li 4 eski bakanın Erdoğan için kolay harcanır durumda olmadığını belirten Önkibar, "Mesela Zafer Çağlayan İran ile kurulan altın tezgahını afişe ederse başta Tayyip Erdoğan pek çok ismin başı derde girer. Keza TOKİ’yi yıllarca yöneten Erdoğan Bayraktar konuşursa yer yerinden oynar ve birileri köşeye sıkışır. Aynı şekilde Tayyip Erdoğan’ın esrarengiz gizli görüşmelerinde tercümanlık yapan Egemen Bağış ismi kolay harcanır biri değil." dedi.

Önkibar, Erdoğan'ın 2003’deki Irak tezkeresinde olduğu gibi AKP grubundan vurgun yemek istemediğini belirtti.

Önkibar'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Yaşananlar ortada.

14 Aralık operasyonunun hedefinde olan bakanların ipi çekilecekken TBMM’deki Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’ye verilen sürpriz bir emirle karar ertelendi.

Hayır o esrarengiz teşebbüs vefa gösterisi değil, korunma amaçlıydı.

Mesela Zafer Çağlayan İran ile kurulan altın tezgahını afişe ederse başta Tayyip Erdoğan pek çok ismin başı derde girer.

Keza TOKİ’yi yıllarca yöneten Erdoğan Bayraktar konuşursa yer yerinden oynar ve birileri köşeye sıkışır.

Aynı şekilde Tayyip Erdoğan’ın esrarengiz gizli görüşmelerinde tercümanlık yapan Egemen Bağış ismi kolay harcanır biri değil.

Buradan hareketle peşinen Yüce Divan’a gönderilirler ya da gönderilmezler demek doğru değil.

Bilgilerime göre Tayyip Erdoğan Yüce Divan’ı istemiyor ancak “Yolsuzluk yapan kardeşim olsa kolunu keserim” deyip Yüce Divan’a bir bakıma angaje olan Ahmet Davutoğlu ile kendisine kırgınlık içinde bulunan üç dönemlikleri dikkate alıyor.

Erdoğan, 2003’deki Irak tezkeresi misali AKP grubundan vurgun yemek istemiyor.

Üstelik bugün yiyeceği böyle bir vurgun karizmasını çizer ve parti üzerindeki egemenliğini kaybettirir.

Dolayısı ile biz 4 ismin tamamı olmasa bile mesela Muammer Güler feda edilebilir ya da suçun vasfı değiştirilerek ona bir isim daha eklenir kanaatindeyiz ama topunu aklama hâlâ güçlü ihtimal."

ulusalkanal.com.tr

# muammer güler # aydınlık gazetesi # tayyip erdoğan # Erdoğan Bayraktar # toki # zafer çağlayan # egemen bağış