Nikolay'dan Lenin'e, Stalin'den Putin'e hepsinin otomobili var

Rus çarı 2'nci Nikolay'dan Lenin'e, Stalin'den Putin'e kadar bütün liderlerin otomobilleri, Moskova'da açılan antik otomobil fuarında görücüye çıktı. Bu yıl 25'incisi düzenlenen Oldtimer Galereya (Oltaymır galeri) otomobil fuarı yoğun ilgi gördü.

Nikolay'dan Lenin'e, Stalin'den Putin'e hepsinin otomobili var

Bu antika otomobilleri diğerlerinden ayıran özellik şimdiye kadar hiçbir onarımın yapılmamış olması ve fiyatı. Zira onlar, tarihe damgasını vuran Rus liderlerin otomobilleri.

Rusya'nın başkenti Moskova'da açılan antik otomobil fuarında Rus çarı 2'nci Nikolay'dan Lenin'e, Stalin'den Putin'e Rusya liderlerinin otomobilleri görücüye çıkarıldı.

Bu yıl 25'incisi düzenlenen Oldtimer Galereya retro otomobil fuarınde yok yok.

Lenin, Stalin, Kuruşçev, Brejnev, Gorbaçov, Yeltsin ve Putin'in Rus devlet başkanlarına hizmet otomobiller ilk defa bu fuarda sergileniyor.

Efsanevi Sovyet otomobilleriyle birlikte Avrupa ve Amerika otomobillerinin de görücüyü çıktığı fuarda her bir otomobil kendine özgü tarihiyle dikkat çekiyor.

20'nci yüzyılın başlarında üretilmiş olan ve ünlü Fransız koleksiyoncusu Roje Bayona ait olan otomobillerden 6'sını bir Rus şirketi satın alarak Moskova`ya getirmiş.

Moskova'daki otomobil fuarı 8 Mart'a kadar devam edecek.

ulusalkanal.com.tr