"Türkiye'de 2 milyon göçmen var"

Avrupa Birliği’nden Türkiye’deki mülteci krizine ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komitesi Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Türkiye’de 2 milyon göçmen var, bunun farkında olmalıyız, bu konuda Türkiye’yi destekliyoruz," dedi.

Afrika ile Ortadoğu'dan gelen göçmenler Avrupa ülkelerinde kriz yaratırken, Türkiye 2 milyon kişiyle en fazla mülteci barındıran ülkelerden biri. Sözkonusu duruma ilişkin Avrupa Birliği’nden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Türkiye’de 2 milyon göçmen var, bunun farkında olmalıyız, bu konuda Türkiye’yi destekliyoruz," dedi.

Estonya'nın başkenti Tallinn’de gazetecilere konuşan Mogherini Gaziantep’teki göçmen kampına bir ay önce yaptığı ziyareti hatırlattı. Türkiye ile AB arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Göçmen krizine ilişkin Rusya’dan da bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ülkesinin göçmen akınıyla başa çıkması için Avrupa’ya yardıma hazır olduğunu söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, 2015'in başından bu yana Avrupa'ya kaçak yollardan girmek isterken Akdeniz'de can veren göçmenlerin sayısı 2 bin 365'i buldu.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # avrupa birliği # mülteci # Mogherini