İşçiler birlik olmaya çağırıyor!

Yatağan,Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmemesi için aylardır mücadele eden Enerji ve Maden işçileri Emek ve Bağımsızlık Mitingi’ne bir hafta kala Yatağan ve çevresi yoğun bir koşuşturma içerisinde.

İşçiler birlik olmaya çağırıyor!

Emek ve bağımsızlık mitingi çalışmaları her yerde Santralde, ocaklarda ,ilçelerde sokaklarda. İşçiler vatan değerlerine sahip çıkmak için her yerde tüm yurtseverleri birlik olmaya çağırıyor. İşte,serviste, çadırda 29 Aralık Emek ve Bağımsızlık mitingi hazırlıkları sürüyor.

Ekipler ilçelere dağıldı, Demokratik kitle örgütleri,Siyasi partiler, dernekler ve yöre halkı mitinge davet çalışmaları sürerken her yer miting afişleri ile donatıldı. En uzak köye varıncaya kadar.

Direnişin 99.gününde İlçelerde yoğun eylem hazırlıkları sürerken açlık grevi 8.ekibiyle devam ediyor. Açlık grevinde olan işçileri ailleleri, arkadaşları ilk başladığı günden bu yana hiç yalnız bırakmadı.

Eylem yaklaştıkça destek ziyaretleri de aralıksız devam ediyor, Açlık grevi çadırı hiç boş kalmıyor. Ziyarete gelenlere ise afiş ve bildiriler hazır, eylemin duyurulması ve destek için grevdeki işçiler de çadırlarında çalışmalarını yapıyor.

İşçi Partisi Muğla ve Yatağan örgütleri Açlık grevinin de olan işçileri eylem öncesi ziyaret ederek çalışmalar konusunda bilgi aldı. Ziyarete gelen partililere afiş ve bildirileri veren işçiler bu eylemin sadece burası için değil Tüm Türkiye için yapıldığını, vatan değerlerine birlik olarak mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak. 29 Aralık’ta yapılacak Emek ve Bağımsızlık mitingine davet etti.

İşçi Partisi İl başkanı Ertan Yıldırım ise bu süreçte üzerlerine düşen görevi sonuna kadar yapacaklarını belirterek “Yatağan işçisi tarih mevzisinin önüne itilmiştir şuan. Yatağan’ın direnmesi ve başarması diğer özelleştirmeleri de engeller. Muğla birleşerek bu özelleştirmeye dur diyecektir, hatta tüm Türkiye vatan değerlerinin özelleştirilmesine karşı birleşerek buradaki mücadeleye destek olmalıdır. Bu tehlike yalnızca ne Yatağan’ın ne Muğla’nın tüm ülkenin karşısında duran bir tehlikedir. Buna karşı birlik olunmalıdır.” Dedi.

Behiye Yaraşçı

ulusalkanal.com.tr

# mücadele # yatağan # işçi # Birlik