Ankara'dan Atina'ya: ''Açıklama yapmak yerine görüşme çağrımıza yanıt verin''

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ilan ettiği yeni Navtex, Yunanistan'da yine rahatsızlık yarattı. Navtex yayınını 'yasadışı' olarak niteleyen Yunanistan'a Ankara'nın yanıtı sert oldu. Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan her Navtex ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir." açıklamasında bulundu.

Ankara'dan Atina'ya: ''Açıklama yapmak yerine görüşme çağrımıza yanıt verin''

Türkiye, yeni bir Navtex ile, Doğu Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis gemisinin görev süresini 29 Kasım'a uzattı. Yunanistan'dan itiraz gecikmedi.

Türkiye'nin yeni navteks yayınını “yasadışı” olarak niteleyen Atina'ya, Ankara'nın yanıtı yine sert oldu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan'ın dayanaksız iddia ve itirazlarına, temmuz ayından bu yana 6 kez açıklamayla yanıt verildiğine dikkat çekti. "Yunanistan her Navtex ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir." dedi.

Aksoy, Türkiye'nin, Doğu Akdeniz’de kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edeceğini vurguladı.

Mavi Vatan'daki faaliyetleri sırasında Türk gemilerinin güvenliğini sağlayan Milli Savunma Bakanlığı'ndan da Yunanistan'a tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de hukuk tanımayan tutumunu ısrarla sürdürdüğüne dikkati çekildi.

# Navtex # yunanistan navtex # ankara atina