Kilis'e üç roket mermisi atıldı! Yaralılar var

Otoparka ve bir evin bahçesine isabet eden mermi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi yaralandı. Saat 11.25 sıralarında ise bir katyuşa mermisi daha atıldı

Kilis'e üç roket mermisi atıldı! Yaralılar var

YENİ BİLGİ: SAAT 11.25 SIRALARINDA BİR KATYUŞA ROKETATAR MERMİSİ ATILDI

Sınırın Suriye tarafından atılan bir roket mermisi, Kazım Kayabekir Mahallesi’nde bir binaya isabet etti. Patlama sonucu yaralanan 2 kişi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, ev ve işyerleri ile otomobillerde hasar meydana geldi. Bir çok evin camları kırıldı.

Kilis'te, sınırın Suriye tarafından ateşlenen 2 roket mermisinden birinin otoparka, diğerinin bir evin bahçesine isabet etmesi sonucu biri hamile 4 kadın yaralandı.

Alınan bilgiye göre, sınırın Suriye tarafından atılan roket mermisi, Cumhuriyet Caddesi'ne yakın otoparka düştü. Patlamada Hamide Altıayak (46) ve Hülya Ten (28) yaralandı.

Bu olaydan yaklaşık 10 dakika sonra yine sınırın Suriye tarafından ateşlenen roket mermisi, Beşevler Mahallesi'ndeki evin bahçesine isabet etti. Olayda hamile olduğu öğrenilen Nerdane (35) ile Feride Sarıbaş yaralandı.

Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Mermilerin isabet ettiği bölgelerdeki bina ve araçlarda hasar oluştu. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

9 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca Suran bölgesinde insansız hava araçları (İHA) ve radarlarla atışların yapıldığı iki roketatar mevzisi tespit edildi.

Terör örgütü IŞİD mevzileri, sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) bataryasıyla ateş altına alındı.

Her iki mevzide bulunan IŞİD mensubu 9 terörist etkisiz hale getirildi.AA

# kilis # otopark # roket mermisi