Rusya Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı

ABD Başkanı Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Putin'i hedef alan sözlerinin ardından iki ülke arasında gerilim tırmanıyor. Rusya, Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırırken, Washington yönetimi tehditlerini sürdürüyor. Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Rusya ile ilişkilerinin Donald Trump döneminden farklı olacağını söyledi.

Rusya Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, ülkesinde başkanlık seçimleri üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef aldı. Putin’i "katil" olarak niteleyen Biden, “en kısa sürede bedel ödeyecek” dedi.

Yeni Amerikan başkanının, Rusya Devlet Başkanını doğrudan hedef alan skandal sözleri, iki ülke arasında tansiyonu yükseltti.

Açıklamaların ardından Rusya, Washington'daki Büyükelçisi Anatoly Antonov'u, Moskova'ya çağırdı. Rus Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçinin, ABD ile ilişkiler bir "çıkmaza" girdiği için çağırıldığını duyurdu. Bu adımın "ilişkilerde geri döndürülemez bozulmayı" önlemek için atıldığı ifade edildi.

Moskova’nın bu tutumuna karşılık Washington yönetiminden Rusya’yı hedef alan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ile ilişkilerinin Donald Trump döneminden farklı olacağına söyledi. “Rusya ile ilişkilerde, endişe duyduğumuz alanlarda direkt olacağız. Moskova’dan kesinlikle yaptıklarının hesabı sorulacaktır." ifadesini kullandı.

# abd # rusya # amerika # Putin # büyükelçi # vladimir putin # Biden # washington # joe biden # moskova # zaharova # katil