Naim Süleymanoğlu yaşamını yitirdi

Defalarca dünyaya İstiklal Marşı dinleten, Türk bayrağını göndere çeken eski milli halterci Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti. Olimpiyat ve dünya şampiyonu Süleymanoğlu, 28 Eylül'den bu yana yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu

Naim Süleymanoğlu yaşamını yitirdi

O ilk dünya rekorunu kırdığında daha 16 yaşındaydı. Kendi kilosunun üç katından fazla ağırlık kaldırarak, 'efsane' oldu. Ve şimdi o Cep Herkülü aramızdan ayrıldı.

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Eski Milli Halterci Naim Süleymanoğlu 28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Süleymanoğlu, siroza bağlı karaciğer yetmezliğine sebebiyle yatırıldığı hastanede karaciğer nakli olmuş, son olarak da beyindeki kanama ve artan ödem nedeniyle ameliyata alınmıştı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden 50 yaşındaki milli halterciden gelen haber tüm Türkiye’yi üzdü.

Yapıca ufak tefek ancak çok güçlü olması nedeniyle çevresi tarafından ‘Cep Herkülü’ lakabını almıştı. Halter tarihinin en önemli sporcularındandı Süleymanoğlu…

Türkiye’ye Olimpiyatlarda güreş dışında ilk altın madalya kazandıran sporcuydu. Kariyeri süresince 3 olimpiyat altın madalyası, 7 dünya şampiyonluğu ve 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan efsane sporcu 46 kez dünya rekoru kırdı.

Milli halterci ayrıca 1984 yılında silkme kategorisinde vücut ağırlığının 3 katını kaldıran ikinci halterci olarak da tarihe geçmişti. Bunu başardığında da ise yaşı henüz 16 idi.

Efsane haltercinin cenazesi Pazar günü İstanbul’da Fatih Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Naim Süleymanoğlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Naim Süleymanoğlu malesef yoğun bakımdaydı. Kendisini hastanede ziyaret ettik. Ve az önce de rahmeti rahmana kavuştu. Allah taksiratını affetsin. Tüm yakınlarına, ailesine Allah'tan sabırlar diliyoruz. Milletimizin de başı sağolsun diyorum" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım, Süleymanoğlu'nun vefatı sonrasında yaptığı açıklamada, "Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, Türk sporu ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi.

SPOR BAKANI'NDAN BAŞSAĞLIĞI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da milli haltercinin vefatı sonrasında başsağlığı mesajı yayınladı.

Bak, mesajında, "Türk sporuna yaptığın katkılar için sonsuz teşekkürler #CepHerkülü Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesi, sevenleri ve tüm spor camiamızın başı sağ olsun." ifadlerini kullandı.

ulusal.com.tr

# spor # erdoğan # binali yıldırım # halter # naim süleymanoğlu