Altun'dan ABD'ye FETÖ uyarısı

Türkiye, Amerikan kamuoyunu FETÖ tehdidine karşı uyardı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan paylaştığı video ile "FETÖ yalnızca Türkiye'nin problemi değil" dedi, örgütün teşkil ettiği tehlikeye işaret etti. "Vergileriniz görmek istediğiniz gibi mi harcanıyor?" denilen videoda Amerika'daki FETÖ ağından ayrıntılı bir şekilde bahsediliyor....

Bu görüntüler, Cumhurbaşkanlığı tarafından Amerika'yı uyarmak için yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun "bu yalnızca Türkiye'nin problemi değil" diyerek, sosyal medyada yayınladığı video aracılığı ile, FETÖ tehlikesine dikkat çekti.

Söz konusu videoda, Fethullah Gülen'in Pensilvanya'dan, şeytani ve suça bulaşmış bir ağı "Kılcal damarlarına kadar kontol ettiği" belirtiliyor.

Videoda 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimine de dikkat çekiliyor. Ancak FETÖ'nün faaliyetlerinin Türkiye ile sınırlı olmadığı vurgulanıyor.

FETÖ'nün ABD'de toplam 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü 200 civarında okulu bulunduğu, örgüt üyelerinin charter (çartır) okul sistemi aracılığıyla yasa dışı para akışı ve hileli işler gerçekleştirdiği de altı çizilen bilgiler arasında.

ABD vatandaşlarına "Vergileriniz görmek istediğiniz gibi mi harcanıyor?" sorusunun sorulduğu video "Amerikan vergi mükelleflerinin fonları aracılığıyla bir suç örgütünün finanse edilmesine izin vermeyin. Onları koruyan insanları bundan sorumlu tutun" uyarısı ile son buluyor.

ulusal.com.tr

# abd # fetö # altun