Doğu Perinçek, Rusya'nın önde gelen haber sitesine konuştu: Başkanlık sistemi, Erdoğan'a tuzak

Rusya'nın önde gelen haber portallarından gazeta.ru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti öncesinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile röportaj yaptı. Site, röportajı, "Başkanlık sistemi Erdoğan'a tuzak" başlığıyla verdi.

Doğu Perinçek, Rusya'nın önde gelen haber sitesine konuştu: Başkanlık sistemi, Erdoğan'a tuzak

Röportajın Türkçesi şu şekilde:

NİÇİN HAYIR

Soru: Halk Oylamasında niçin Hayır diyorsunuz ve Hayır kampanyasının hedefi nedir?

Yanıt: Tayyip Erdoğan yönetimi getirdiği Anayasa değişikliğiyle Meclisin hükümet üzerindeki denetimini ortadan kaldırmak istiyor ve Bürokratlardan oluşan Atanmışlar Yönetimi kurmak peşinde. Bu nedenle hükümeti itibarsızlaştırıyor ve zayıflatıyor. Getirdikleri Başkanlık Sistemiyle devlet ve millet seferber edilemez. Oysa Türkiye’nin hem bölücü ve yobaz terörünü ezmek, hem de üretim ekonomisine geçmek için, milletin ve devletin topyekun mücadelesi gerekiyor. Asker, sınır ötesinde ABD’nin güdümündeki güçlere karşı savaşırken, Erdoğan Anayasa değişikliği dayatmasıyla iç cepheyi bölüyorlar.

Vatan Partisi, Hayır Kampanyasını Doğu sınırı Kars’tan ve Trakya’nın en büyük kenti Çorlu’dan başlattı. Geçen hafta bu kentlerimizdeydim ve etkili toplantılar yaptık. Daha önemlisi mahalle, kahve, ev çalışmalarıyla vatandaşlarla bire bir görüşüyoruz. Özellikle AKP ve MHP tabanındaki yurttaşları ikna ediyoruz. Vatan Partisi AKP, MHP, HDP ve CHP’den katılanlarla çığ gibi büyüyor.

STRATEJİK DÜZLEM VE REFERANDUM DÜZLEMİ

Soru: Referandumda Erdoğan’a karşısınız, peki teröre karşı mücadelede ve Avrasya siyasetinde de Erdoğan’a karşı mısınız?

Yanıt: Stratejik düzlem ile Referandum düzlemini ayırmak gerekiyor. Referandum iki aylık geçici bir mücadele ve orada Erdoğan’ın Başkanlık Sistemi girişimine karşı mücadele ediyoruz. Stratejik düzlemde, başka deyişle ABD güdümlü terör örgütlerine karşı mücadelede Erdoğan ile birlikteyiz. Türkiye’nin Atlantik sisteminden ayrılarak Şanghay İşbirliği Örgütü’ne yönelmesi Vatan Partisi’nin programıdır ve orada da Erdoğan ile aynı cephedeyiz. Rusya, İran, Irak ve Suriye ile birlik siyasetini Türkiye’ye biz kabul ettirdik.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ

Soru: Cumhurbaşkanlığı sistemiyle güçlü hükümet ve güçlü Türkiye kurulabilir mi? Tek parti yönetimi kurulabilir mi? Tek adam yönetimi kurulursa, Türkiye'nin geleceği ne olur?

Yanıt: Cumhurbaşkanlığı Sistemi, güçlü başkan ve dolayısıyla güçlü hükümet getirmez. Çünkü hükümet Millet Meclisinden kopartılıyor ve Başkanın atadığı bürokratlar ve teknokratlar yönetimi kuruluyor. O zaman Hükümetin halk üzerinde otoritesi olmaz, Cumhurbaşkanının konumu da zayıflar.

Türkiye’de ancak milletin güçlerini kucaklayan bir hükümet, en geniş kesimleri birleştirir ve etkin bir otorite kurar. Aslında bu Anayasa değişikliği, Erdoğan için de bir tuzak. Atlantik güçleri, Erdoğan’ı tıpkı Saddam ve Kaddafi’ye yaptığı gibi diktatör söylemiyle yıkmak istiyor. Anayasa değişikliği bu projeye fırsat veriyor.

ERDOĞAN’IN TUZAĞA DÜŞMEKTEN KURTULUŞU, HAYIR OYLARINDA

Soru: Eğer referandumda Erdoğan’a Evet çıkarsa, Doğu Perinçek, Erdoğan'la işbirliği kurabilir mi?

Yanıt: Referandumda Hayır oyları ağır basacak ve böylece Erdoğan’ı da Atlantik tuzağına düşmekten kurtarmış olacağız.

Biz Vatan Partisi olarak, teröre karşı vatan bütünlüğü ve barış için, ayrıca borç batağından çıkmak ve üretim ekonomisi kurmak için bir Millî Seferberlik Hükümeti kurulmasını öneriyoruz. Türkiye, sorunlarını ancak bütün milleti kucaklayan bir hükümetle çözebilir. Türkiye eninde sonunda geniş tabanlı bir Millî Hükümet noktasına gelecek. Türkiye 17 Nisan günü Vatan Partisi’nin önerdiği Millî Seferberlik Hükümetini konuşmaya başlayacak.

RUSYA İLE STRATEJİK İŞBİRLİĞİ

Soru: Suriye'de Türkiye'nin nihaî amacı nedir? Bu konuda Türkiye-Rusya işbirliği devam edecek mi?

Yanıt: Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde Amerikan Koridoruna girerek toprak bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Türk Askeri, bölücü terör örgütü PKK’yı ve yobaz terör örgütü IŞİD’i etkisiz hale getirerek ABD planlarını bozuyor ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve istikrara kavuşmasına hizmet ediyor. Türkiye’de artık hiçbir yönetim, Suriye karşıtı bir çizgiye giremez.

Türkiye-Rusya işbirliği de hem güvenlik açısından hem de ekonomik açıdan stratejiktir. Rusya ve Çin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortaklarıdır ve bu ülkelerle güvenlik açısından da ortak tehditlere karşı stratejik işbirliği yapmak durumundayız. Şunu çok iyi saptamak gerekiyor: Bölücü ve “İslamcı” denen terör örgütleri ABD’nin stratejik piyonlarıdır. Rusya, Çin veya İran, PKK’yı ABD’nin elinden çekip alamaz. Bu yöndeki manevralar Türkiye kamuoyunu olumsuz etkilemekte ve güven sorunu yaratmaktadır. Biz Vatan Partisi olarak, Erdoğan yönetiminin ülkelerimiz arasında güvensizlik yaratacak girişimlerine karşı da etkili bir mücadele yürütüyoruz. Türkiye-Rusya-Çin işbirliği, her üç ülke açısından stratejiktir ve mecburiyettir.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # erdoğan # vatan partisi # Doğu Perinçek # referandum # başkanlık sistemi