Türkiye'den İngiltere ve Kolombiya'ya tıbbi malzeme

Türkiye'den İngiltere ve Kolombiya'ya tıbbi malzeme gönderildi. İstanbul'dan yüklenen sağlık ekipmanlarıyla havalanan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne askeri kargo uçağı İngiltere'ye ulaştı. Türkiye'nin Kolombiya'ya gönderdiği tıbbi ekipman yardımı da Başkent Bogota'da yetkililere teslim edildi.

Türkiye'den İngiltere ve Kolombiya'ya tıbbi malzeme

Koronavirüs salgını ile mücadele için Türkiye'den yola çıkan tıbbi malzemeler İngiltere ve Kolombiya'ya ulaştı.

İngiltere'den havalanan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait nakliye uçağı, İstanbul Havalimanı'na ulaştıktan sonra bir süre park pozisyonunda bekledi. Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için İngiltere'ye gönderilecek sağlık ekipmanları, "Airbus A400M" tipi uçağa yüklendi.

İstanbul'dan havalanan uçak, İngiltere'ye vardı. Uçağın taşıdığı tonlarca koruyucu ekipman, ihtiyaç duyulan hastanelere gönderilecek. Virüsten en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden olan İngiltere'de, 100'den fazla sağlık çalışanı virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İngiltere İskan Bakanı Robert Jenrick, cumartesi yaptığı açıklamada, Türkiye'den yaklaşık 84 tonluk kişisel koruyucu ekipmanın, pazar günü ülkeye varacağını söylemişti. Ancak sevkiyatın gerçekleşmemesi üzerine İngiliz hükümeti zor duruma düşmüş, siparişin geç verildiği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Türkiye'nin diğer ülkelere tıbbi malzeme yardımları da sürüyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), salgına karşı kullanılmak üzere Kolombiya'ya yaptığı tıbbi ekipman yardımı bu ülke makamlarına teslim edildi.

Sağlık malzemleeri, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da hastaneye çevrilen fuar alanında törenle teslim edildi. Kolombiya Devlet Başkanlığı İşbirliği Ajansının (APC) düzenlediği etkinliğe Türk ve Kolombiyalı yetkililer katıldı.

Bogota Belediye Başkanı Lopez, konuşmasında, "Türkiye hükümeti ve büyükelçiliğine çok müteşekkiriz, burası için en çok yatak bağışlayanlar onlar oldu." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Ece Öztürk Çil ise, "Bu zor zamanlarda bu yardım Türkiye’nin dost elini Kolombiya halkına uzatmasının sembolüdür. Bağışımızla hastane yataklarında tedavi gören herkesin iyileşmesini diliyoruz." dedi.

Etkinlikte, salgınla mücadelede kullanılması amacıyla gıda paketlerinin yanı sıra 250 hastane yatağı ve tıbbi malzeme teslim edildi.

ulusal.com.tr

# istanbul # ingiltere # türkiye # Kolombiya