Koronavirüs Orta Doğu'da etkisini sürdürüyor

Koronavirüs Orta Doğu'da etkisini sürdürüyor

Katar, Irak, Bahreyn, Filistin... Orta Doğu'da vaka bilançosu arttı.

Katar Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ülkede 126 kişide daha virüse rastlandığı ve toplam vaka sayısının 949'a yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada iyileşen kişi sayısının ise 93'e çıktığı bilgisi paylaşıldı.

Bakanlık daha önce virüs kaynaklı can kaybının 3 olduğunu açıklamıştı.

Irak Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saat içinde 48 kişinin daha virüse yakalandığı, böylece ülkedeki toplam vakaların 820'ye yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada 24 kişinin hastalığı yenmesiyle toplamda 226 kişinin iyileştiği belirtildi.

Irak'ta son olarak COVID-19 nedeniyle can kaybı 54 olarak duyurulmuştu.

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, 29 kişide daha koronavirüs tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 672'ye yükseldiği bildirdi. Açıklamada ayrıca şu ana kadar iyileşen hasta sayısının 382, ölenlerin ise 4 olduğu aktarıldı.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, yaptığı basın açıklamasında 22 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle ülkedeki vaka sayısının 193'e yükseldiğini belirtti. Iştiyye, tespit edilen yeni vakaların İsrail'de çalışan Filistinli işçilerden olduğunu kaydetti.

İran'dan ise iyi haberler geliyor. Kum kentinde yeni tip koronavirüse yakalanan 106 yaşındaki hastanın 14 günlük tedavisi tamamlandı. Yaşlı adam tamamen iyileşti.

106 yaşındaki hastanın Kovid-19'u yenen dünyadaki en yaşlı hasta olduğu düşünülüyor.

Koronavirüs dün 134 kişinin daha hayatını kaybettiği İran'da, toplam can kaybı 3 bin 294'e, vaka sayısı ise 53 bin 183'e çıktı. Ülkede vakalarının görülmeye başlandığı 19 Şubat'tan bu yana 17 bin 935 kişi ise sağlığına kavuştu.

ulusal.com.tr

# ırak # filistin # katar # bahreyn # orta doğu