Efsane komutan anlattı

Öcalan'ı sorgulayan komutan, İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, 1999 yılında yaşananları Aydınlık gazetesi'ne anlattı. Uğur; o dönemde, "APO'nun Türkiye'nin emrine teslim alındığını" söyledi. Uğur "Sayın Doğu Perinçek önderliğinde 'Ermeni soykırımı' tezgâhının bozulduğu gibi, bu düğümü de çözeceğiz. Bize güvenin. " dedi.

Efsane komutan anlattı

Öcalan'ı sorgulayan Efsane komutan Hasan Atilla Uğur 1999 yılı Şubat ayında yaşananları anlattı. Uğur, Aydınlık gazetesinin sorularına Silivri'deki hücresinden yanıt verdi. İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi olan Uğur, o dönemde PKK'nın nasıl etkisizleştirildiğini anlattı.

"O dönemde terör örgütünün siyasallaştırılması asla telaffuz edilmemiş ve bu konuda hiçbir adım da atılmamıştır. Ancak büyük ve kucaklayıcı devlet olmanın gereği olarak “pişmanlık yasası” anlamındaki hukuki uygulamalara gidilmiştir"

Uğur Öcalan'ın o dönemde "Türkiye'nin emrine" teslim alındığını vurguladı.

"BDP yani PKK milletvekillerini, Atlantik ötesinden gelen talimat ile Meclis'e aldılar. Oysa biz Apo’yu 1999'un Şubat'ında Türkiye’nin emrine teslim almıştık. 1999 yılında devlet, bütün eksikliklerine rağmen, bugünküne göre ciddi ve işlevsel konumda idi"

Uğur 1999 yılında yapılanların bugünkü açılım süreciyle temelden farklı olduğunu belirtti.

"Doğu ve Güneydoğu'da bugün olduğu gibi terör örgütünün polis güçleri ve bunun gibi yapılanmalarına göz yumulmamıştır. Daha da enteresanı o dönemdeki Apo, örgütün siyasallaşması ile ilgili hiçbir talep ve imada bulunmamıştır"

Uğur bugün yürütülen sürecin ise ABD ve AB tarafından yürütüldüğünü söyledi.

"Apo, af dâhil PKK’nın siyasallaştırılması, bölgenin özerk olması gibi birçok isteği resmen dayatmaktadır. ABD ve AB resmen devrededir. Meclis'te çıkarılacak yasalara kadar her türlü konuda Apo söz söyleyebilmektedir"

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Uğur, CHP'nin açılıma onay veren tavırlarını sert eleştirdi.

"'Açılım İhaneti' sürecinde, bu üçlü (ABD, AKP, PKK) ittifakın bir araya gelmeleri beni hiç şaşırtmadı. Bu ittifak içinde AKP ve PKK’nın bulunması son derece doğal, ancak Mustafa Kemal Atütürk'ün kurucusu olduğu CHP’nin bu üçlüde yer almış olması ilginç ve incelemeyi gerektiren bir husustur. CHP tabanı; vatanseverdir, Atatürkçü’dür, milli hassasiyeti yüksek, çağdaş insanlardır"

Uğur çözüm adresi olarak İşçi Partisi'ni gösterdi.

"Daha önce olduğu gibi bu problemi çözecek olan bizleriz. Sayın Doğu Perinçek önderliğinde “Ermeni soykırımı” tezgâhının bozulduğu gibi, bu düğümü de çözeceğiz. Bize güvenin. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Türk Milliyetçiliği, Atatürkçülük ve onurlu duruş lafta değil icraatta belli olur. Bölücüler ve hainler için yaprak dökümü başlamıştır"

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # aydınlık gazetesi # işçi partisi # apo # hasan attilla uğur