Türkiye Varlık Fonu: Gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız

Türkiye Varlık Fonu üç kamu bankasının çekirdek sermayelerinin 21 milyar lira artırılması için çalışmalarına başladı. Bu sermaye artırımıyla Varlık Fonu, Vakıfbank’ta da hissedar olacak.

Türkiye Varlık Fonu: Gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız

Kamu bankalarının sermayeleri artırılacak. Türkiye Varlık Fonu, Vakıfbank'a da hissedar olacak.

Varlık Fonu, Ziraat, Halk ve Vakıfbank’ın sermaye yapılarının güçlendirilmesi ve yeterliliklerinin desteklenmesi için harekete geçti. Bu kapsamda çekirdek sermayelerinin 21 milyar lira artırılması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Böylece Varlık Fonu, Vakıfbank’ta da hissedar konumuna gelecek.

Açıklama Türkiye Varlık Fonu’ndan yapıldı. Nisan 2019’da, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde finansal piyasalarda istikrar ve derinliği destekleme misyonu hatırlatıldı.

TVF’DEN KAMUYA SERMAYE

Ziraat Bankası’nın tamamı, Türkiye Halk Bankası’nın ise çoğunluk hissesi TVF bünyesinde bulunmaktadır. TVF’nin Vakıfbank’ta da hissedar olacağı bu işlemle birlikte üç banka arasındaki koordinasyon ve sinerji daha da güçlenmiş olacaktır. Söz konusu sermaye desteği ile finansal ve ekonomik istikrarın sağlanmasında kritik rol üstlenen kamu bankalarının COVID-19 salgınının ekonomi üzerindeki etkileri ve buna bağlı küresel piyasadaki dalgalanmalara karşı daha güçlü hale gelmeleriyle önümüzdeki dönem büyüme stratejilerini sürdürmeleri amaçlanmaktadır.”

İşlemin finansmanının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacağı belirtildi.

# Türkiye Varlık Fonu # Ziraat Bankası # halk bankası