Genelkurmay Başkanı'ndan 3 mesaj birden

Genelkurmay Başkanı'ndan 3 mesaj birden

Genelkurmay BaşkanıOrgeneral Hulusi Akar 3 mesaj birden yayımladı.

Orgeneral Akar, Kurban Bayramı, Gaziler Günü ile Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'ne ilişkin yazılı açıklamada buldu.

İşte o açıklamalar:

SAYIN GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR’IN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

(19 EYLÜL 2015)

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları ve Kahraman Gazilerimiz,

Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e “mareşal” rütbesi ve “gazi” unvanı verilişinin 94’üncü yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü korumak için yurdun her köşesinden gelip vatan sevgisi ve silah arkadaşlığı duygusu ile birbirine kenetlenen ve üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koydukları mücadelelerden "gazilik" unvanı alarak çıkan kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Şehitlik makamı ve gazilik nişanı, yüzyıllardır Türk ulusunun gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olmuştur. Kültürümüzde vatan, bayrak, istiklal ve şerefin ayrı bir yeri vardır. Bu yüce değerler uğrunda çocuğunu beşikte, anasını, yavuklusunu eşikte bırakarak cepheden cepheye koşan ve ya şehit olup bayraklaşan vatan toprağına karışan ya da gazi olup yüreklerimize kazınan kahramanların menkıbeleri nesiller boyu taşınan şerefli bir mirastır.

Dün Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde, Kore’de, Kıbrıs’ta, Terörle Mücadele Harekâtı’nda destanlaşan ve üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yapan o asil ruhlar; kutsal vatan semalarından bakıyor ve bugün evlatlarının ve torunlarının aynı heyecan, kahramanlık ve fedakârlıkta onlardan geri kalmadan ve onlara layık olmanın gayreti içinde olduklarını gururla görüyorlardır.

Kahraman Gazilerimiz,

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları olarak, toprağa düşen her şehidin, bu vatanı bir kere daha vatan yaptığının, milletin namus ve haysiyeti uğrunda, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik ve bağımsızlığı için uzuvlarını vatan topraklarına emanet eden gazilerimizin, bu devletin temeline en kıymetli harcı kattıklarının bilincindeyiz.

Sizler, vazifenin yapılması uğrunda taşıdığınız üniformayı kendi kanınızla taçlandırıp gazi unvanı alarak vatanın, milletin ve bayrağın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu bir kez daha ortaya koydunuz. Asil milletimizin yiğit evlatlarının bu yüce değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğini gösterdiniz. Biliyoruz ki alınlarınızdaki çizgiler, vücutlarınızdaki yaralar, sadece ferdi kahramanlıkların değil, bu büyük milletin tarihine şan ve şeref veren en değerli nişanlardır.

Yazdığınız cesaret ve kahramanlık destanları ile yüce milletimizin hafızasına kazınan adlarınız, zamanın unutkanlığına uğramaksızın sonsuza kadar yaşayacaktır. Ülkemizin, milletimizin bütünlüğü ve güvenliği için yaptığımız mücadelede bizlere güç ve ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Sizler için yapılan hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinizin bir karşılığı veya bedeli olamaz. Hatıralarınızı yüceltmek, gazi olarak verdiğiniz hayat mücadelesinde sizlere sahip çıkmak, hem silah arkadaşlığının ve vefa duygusunun gereği hem de ulusumuzun tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir.

Gaziler Günü vesilesiyle, başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, son dönemde terörle mücadelede yitirdiğimiz kahraman silah arkadaşlarımız, emniyet mensuplarımız ve korucularımız başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile bireylerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

SAYIN GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

(18 EYLÜL 2015)

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları, Kahraman ve Fedakâr Silah Arkadaşlarım,

Milletçe sahip olduğumuz köklü gelenekleri yaşatan, insanımızın en temel hasletleri arasında yer alan sevgi, saygı, vefa, hoşgörü ve dayanışma gibi evrensel insanî değerleri özendiren, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek toplumsal dokuyu güçlendiren, huzur ve barış atmosferini hâkim kılan müstesna günlerden olan bir Kurban Bayramı’nı daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramların getirdiği huzur ve kardeşlik ikliminde, aynı kaderi paylaşmanın bilinciyle kıvançta ve kederde tek vücut olmuş ve karşılaştığı onca badireyi aşarak yüz yıllardır bu coğrafyada kardeşçe bir arada yaşamayı başarmış yüce milletimiz, içinden geçmekte olduğumuz bu zorlu dönemi de birlik ve bütünlük içerisinde aşacak, yarınlara daha güvenle ve emin adımlarla yürüyecektir.

Şüphesiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin omuzlarına yüklenen; ülkemizin bekasını, milletimizin birlik ve beraberliğini koruma ve uluslararası barışa katkıda bulunma sorumluluğunun yerine getirilmesi, bölücü terörle mücadelede görevlendirilenler başta olmak üzere, yurdumuzun her köşesinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde, zaman mefhumu gözetmeksizin özveri ve başarıyla görev yapan kahraman silah arkadaşlarımın büyük emeği ve katkısı ile mümkün olmaktadır.

Asil milletimizin tarihsel ve kültürel değerleriyle yoğrulmuş Silahlı Kuvvetlerimiz, etkin, caydırıcı ve saygın bir Ordu olarak; aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin birliği, beraberliği, huzuru ve güvenliği için kendisine verilecek her türlü görevi bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üstün vazife şuuru ve heyecanı, sarsılmaz bir azim ve iradeyle yerine getirmeye devam edecektir.

Bu vesilesiyle; bizlere böyle güzel bayramları, özgürce ve huzurla kutlama imkânı veren başta Devletimizin Kurucusu, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve yüce milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatana adanmışlık ruhuyla kenetlenmiş fedakâr mensuplarının ve kıymetli aile fertlerinin, emekli mensuplarımızın, köy korucularımızın, tüm şehit ve gazilerimizin değerli yakınları ile hayatta olan kahraman gazilerimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; başarı, mutluluk, huzur ve esenlikle daha nice bayramlar yaşamalarını temenni ediyorum.

SAYIN GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULUSİ AKAR’IN PREVEZE DENİZ ZAFERİ’NİN YIL DÖNÜMÜ VE DENİZ KUVVETLERİ GÜNÜ MESAJI

(27 EYLÜL 2015)

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları, Kahraman Denizciler,

Bugün, şanlı Türk donanmasının kazandığı görkemli Preveze Deniz Zaferi’nin 477’nci Yıl Dönümü’nü ve kahraman denizcilerimizin Deniz Kuvvetleri Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Türk donanmasının 27 Eylül 1538 tarihinde kazandığı büyük zafer, sadece denizlerdeki hâkimiyetimizin değil, milletimizin denizci yetiştirme yeteneği, muharipliği, moral gücü, birlik ve beraberlik ruhu ile atalarından miras soylu cesaretinin bir göstergesi olarak denizcilik tarihimizdeki müstesna yerini almıştır. Preveze Deniz Zaferi, yüzlerce yıldır büyük bir şeref ve gurur abidesi olarak Türk denizcilerine ışık tutmakta ve zaferin kazanıldığı 27 Eylül günü her yıl “Deniz Kuvvetleri Günü” olarak kutlanmaktadır. Kahraman leventlerimizin bu şanlı günü kutlu olsun.

Coğrafi konumu itibarıyla üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin güvenliğinin sağlanmasında; çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, güçlü, etkin, caydırıcı ve saygın bir deniz gücüne sahip olmak, tartışmasız bir zorunluluktur. Bu nedenle, Deniz Kuvvetlerimizin sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri daha da üst seviyelere çıkarıp çağın ötesine taşımak, ihtiyaç duyduğumuz geleceğin modern deniz harp silah ve araçlarını üretmek öncelikli hedefimizdir.

Bu vizyon ışığında, Türk denizcilik gücünün kurucusu ve lideri olan Deniz Kuvvetlerimiz; savunma sanayimizin geliştirilmesine daima öncülük etmiş; askerî tersanelerimizin altyapılarını geliştirmiş; harp gemisi inşa kültürünü yaratmış ve denizaltılar dâhil her türlü gemi inşa edebilecek bilgi, beceri ve tecrübeye sahip personel yetiştirmiştir.

İçinde bulunduğumuz bölgenin en güçlü donanmalarından birine sahip olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, geçmişten bugüne, ülkemizin denizlerdeki alâka ve menfaatlerinin korunmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin asli unsurlarından birisi olarak kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getirmiş, dünyanın çeşitli denizlerinde şanlı sancağımızı şerefle dalgalandırmış, ulusal ve çok uluslu görevlerde gösterdiği yüksek performans ve başarı ile Silahlı Kuvvetlerimizin dünya çapındaki saygınlığına önemli katkılarda bulunmuş ve yüce milletimizin gururu olmuştur.

Deniz Kuvvetlerimiz, denizci ruha sahip nitelikli personeli, 21’inci yüzyılın muharebe anlayışıyla uyumlu ve yaratıcılığı ön planda tutan özgün konsept ve tasarımlarla üretilmiş araç, silah ve teçhizatı, bilgi teknolojisi, ateş gücü ve kesin vuruş kabiliyeti konularında sahip olduğu bölgesel üstünlüğü ile ülkemizin saygınlığına katkıda bulunmaya, yurt içinde ve yurt dışında kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edecektir.

Deniz Kuvvetlerimizin, Ebedî Başkomutanımız Atatürk’ün: “Mükemmel ve güçlü bir Türk donanmasına sahip olmak gayedir.” düşüncesi doğrultusunda gerçekleştirdiği millî projelerin yanı sıra; etkin, caydırıcı, saygın ve güçlü bir donanma olarak yürüttüğü çalışmalarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce ulusumuzun güven kaynağı olmayı sürdüreceğine yürekten inanıyorum.

Bu tarihi günün yıl dönümü vesilesiyle, Preveze Zaferi’nin mimarı Barbaros Hayrettin Paşa ve ebediyete intikal etmiş kahraman denizcilerimizi, başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile yüce milletimizin ve ülkemizin bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Başta Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent BOSTANOĞLU olmak üzere, Deniz Kuvvetlerimizin bugünkü seviyesine ulaşmasına; ciddiyet, samimiyet diyalog ve koordinasyon içinde yaptıkları çalışmalarla katkı sağlayan fedakâr mensuplarını ve onlara destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutlar, başarı ve esenlikler dilerim.

Pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun!

Hulusi AKAR

Orgeneral

Genelkurmay Başkanı

# genelkurmay başkanı # orgeneral hulusi akar