Rus ekonomisi baskı altında

Rus ekonomisi baskı altında. Açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi. Kovid19'un Rusya’daki şirketler için “şok” yarattığını belirtti. Uzmanlar ekonominin yüzde 5 küçülebileceğini öngördü.

Rus ekonomisi baskı altında

Kovid-19 Rusya’daki şirketlere şok etkisi yarattı. Putin, başkent Moskova’da ülke ekonomisine dair yetkililerle video konferans yoluyla toplantı yaptı.

Putin Kovid-19 salgının talebin düştüğünü belirtti. Bunun hem Rusya hem de diğer ülkeler için hassas bir sorun olduğunu işaret etti.

Putin, “Rusya’daki perakende ticareti nisanda yüzde 35 azaldı. Bu aynı zamanda pazarın ne kadar hızlı bir şekilde küçüldüğünü gösteriyor.” diye konuştu.

Ülkedeki bankalarda yeni ipotek kredilerinin sert bir şekilde düştüğünü vurgulan Putin, bunların inşaat ve ilintili sektörleri etkileyebileceğini söyledi.

Kovid-19’un şirketlerde yarattığı şok etkisi yarattığını söyleyen Putin, bu virüsün hükümet için benzer bir şok yaratmaması gerektiğini vurguladı.

Putin, küresel ekonomide yaşandığı gibi Rus ekonomisinde de zorlukların yaşandığına işaret etti. Rus ekonomisinin ve şirketlerinin ciddi bir baskı altında olduğunu belirten Putin Kovid-19 salgını ticareti ve işgücünü olumsuz etkilediğini ve etkilemeye devam edeceğimin altını çizdi.

Krize karşı gerekli önlemlerin olduğunu söyleyen Rusya devlet başkanı bu kaynakların en etkin şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, öncü tahminlere göre, geçen yıl yüzde 1,3 oranında büyüyen Rus ekonomisinin bu yıl yüzde 5 küçülmesini bekliyor.

ulusal.com.tr

# rusya # koronavirüs # vladimir putin