İngiltere 23 Rus diplomatı sınır dışı etti

İngiltere 23 Rus diplomatı sınır dışı etti. Eski Rus ajanı Sergey Skripal’in zehirlenmesi olayının ardından 23 Rus diplomat İngiltere'den aileleriyle ayrıldı.

İngiltere 23 Rus diplomatı sınır dışı etti

İngiliz hükümeti geçen hafta, Sergey Skripal'in zehirlenmesine tepki olarak Rusya'ya yönelik yaptırım kararları alındığını duyurmuştu. Bu çerçevede 23 Rus diplomat İngiltere'den sınır dışı edildi.

Rusya'nın Londra Büyükelçisi Alexander Yakovenko, diplomatik plakalı araçların, diplomatlar ile ailelerini Londra'daki Stansted Havalimanına bıraktığını belirtti. Ardından diplomatların ülkeyi bir Rus uçağıyla terk ettiklerini duyurdu.

Yakovenko resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin adına diplomatlara teşekkür etti.

Yakovenko açıklamasında, "Bugün, İngiliz hükümetinin düşmanca tavrından sonra evimize dönen meslektaşlarımıza veda ediyor ve kariyerlerinde kendilerine en iyi dileklerimizi diliyoruz. Başkan Putin adına kendilerine teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da , eski Rus ajanı Sergey Skripal’in zehirlenmesi soruşturmasıyla ilgili konuştu. Ryabkov, "işbirliği yapmak yerine Rusya’ya çamur atacak kadar düşen İngiltere için üzgünüz" dedi.

ulusal.com.tr

# ingiltere # Sergey Skripal