Aşı sırası muhtarlarda

Türkiye, tam kapanmada 5 günü geride bıraktı. Salgın önlemlerinin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için yurt genelinde denetimler sürüyor. Eskişehir’de tedbirleri hiçe sayarak yasa dışı kumar oynayan 17 kişiye para cezası verildi. Türkiye’de aşılama süreci de hızla devam ediyor. Aşı sırası muhtarlarda...

Aşı sırası muhtarlarda

Kovid-19 ile mücadele kapsamında tam kapanma süreci etkisini gösterdi.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, İstanbul, Kırklarli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli vaka oranlarının en yüksek olduğu iller. En düşük iller ise sırasıyla Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Van oldu.

Salgın önlemlerinin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için yurt genelinde denetimler de sürüyor.Eskişehir'de, ruhsatsız bir iş yerinde toplu halde kumar oynarken yakalanan 17 kişiye toplam 53 bin 550 lira ceza kesildi, iş yeri mühürlendi. Aynı adreste, dolandırıcılıkta aranan bir kişi de gözaltına alındı.

Türkiye’de aşılama süreci de hızla devam ediyor. Aşılamada öncelikli gruplar arasına alınan muhtarlara ilk doz aşıları yapılmaya başlandı.

İşleri gereği sürekli toplum içinde olduklarını belirten muhtarlar, aşıda kendilerine öncelik tanınmasından memnun…

Muhtarlar ayrıca, sırası gelen herkese, toplum sağlığı için aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.

# istanbul # çanakkale # mardin # kocaeli # Tekirdağ # Kovid19 # şırnak # şanlıurfa # aşı # siirt # van # Denetim # tam kapanma