Kılıçdaroğlu'ndan dosya sinyali

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna ipuçları verdi. "Binlerce insanın desteğini almış olmak tabi ki bir gösterge olur" diyen Kılıçdaroğlu, yeni yolsuzluk dosyalarının çıkabileceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'ndan dosya sinyali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın herkesin kabul ettiği bir isim olması gerektiğini söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde her siyasal görüşten insanın "Bu benim cumhurbaşkanım olabilir" diyebileceği bir ismin seçilmesini istiyoruz. Buna uygun aday çıkaracağız. Binlerce, yüz binlerce insanın desteğini almış olmak tabii ki bir gösterge olur."

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan CHP lideri Başkanlık sistemine itiraz etti.

"Cumhurbaşkanı mı seçeceğiz yoksa cumhurbaşkanı koltuğunda oturan başbakan mı seçeceğiz? Cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp ne propagandası yapacak? Görevi belli. Yargıç atayacak, rektör atayacak, kanunları inceleyip onaylayacak"

Kılıçdaroğlu, yumruklu saldırı konusunda Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi, "haksız suçlamaların ne tür sonuçlar doğuracağını görmeli" dedi.

Yolsuzluk eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu yeni dosyalara işaret etti.

"AKP demek yolsuzluk, hortumculuk demek. Dolayısıyla her an ortaya çıkabilir. Yolsuzluk yapanları iktidarda tuttuğunuz sürece bu bir hastalıktır. Doymazlar. Aynı mantıklarını sürdürüyorlar."

# AKP # tayyip erdoğan # yolsuzluk # kemal kılıçdaroğl