Elektrik zammı kapıda

Türkiye elektrik piyasası 2016'da tarifesiz döneme geçiyor. Konut elektriğinin sanayinin 2 katı civarında olduğu "çapraz sübvansiyonun" kaldırılmaması durumunda, yeni dönemde vatandaşın kullandığı elektriğe yüzde 37 zam gelecek.

Elektrik zammı kapıda

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Mehmet Göçmen, sanayi lehine uygulanmakta olan çapraz sübvansiyonların kaldırılmaması halinde bedeli tüketicinin ödeyeceğini söyledi. Göçmen, "Vatandaşın ödediği elektrik fiyatı yüzde 37 artacak" dedi.

Mevcut çapraz sübvansiyonda, sanayi elektriği 17 kuruştan kullandırılırken, konutların kullandığı elektrik için bunun iki katı kadar ve 31 kuruş alınıyor.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Mehmet Göçmen, "Elektrik fiyatlarında üst limit zaten var ve EPDK bunu denetleyecek. Ancak çapraz sübvansiyonlar devam ettirilirse yapı yönetilemez hale geliyor. Bu nedenle takvimin tamamlanması büyük önem taşıyor. Olmazsa bunun nedeni siyasi belirsizlik ihtimalidir" dedi.

Tarifesiz dönemde fiyat pazarlıkla belirleniyor. Ve çapraz sübvansiyonda düzenleme yapılmazsa, sanayi elektiriği için pazarlıkla düşürülen elektrik fiyat farkı, pazarlık edemeyen konutlara yansıtılacak.

ulusalkanal.com.tr

# elektrik zam