Mursi'nin 20 yıl hapis cezası onaylandı

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen 20 yıl hapis cezası onaylandı. Kahire'de görülen duruşmada yapılan itirazı reddeden Mısır Yargıtay'ı verilen cezayı onadı.

Mursi'nin 20 yıl hapis cezası onaylandı

Mısır Yargıtayı, "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada yargılanan Mursi'ye verilen 20 yıl hapis cezasını onayladı.

Yargıtay, Mursi ve o dönemki üst düzey yetkililere verilen hapis cezasına yapılan itirazı reddetti. Yargıtay böylelikle mahkemenin kararını oyanlamış oldu.

Mursi'nin ve diğer isimlerin avukatları yaptıkları açıklamada gerekçeli kararın yayınlanmasının ardından tekrardan itiraz edeceklerini belirtti.

Yargıtayın cezayı onaylaması ile Mursi hakkında verilen ilk karar da kesinleşmiş oldu. Karar Cumhurbaşkanının affı ya da Yargıtayın kararını gözden geçirmesi için verilen dilekçenin kabulüyle iptal edilebiliyor.

Mursi'nin avukatı yaptığı açıklamada Yargıtayın kararının gerekçelerinin yayınlanmasının ardından karara yeniden itiraz edeceklerini açıkladı.

Mursi'ye yöneltilen suçlar "ajanlık, göstericilerin öldürülmesini teşvik, ekonomiyi tahrip ve Müslüman Kardeşler Teşkilatını yönetmek".

ulusalkanal.com.tr

# mısır # mursi