TPAO'nun devri için Petrol-İş'e 3 maddelik teklif

Türkiye Petrolleri'ni özelleştirme girişiminden vazgeçmeyen Enerji Bakanlığı, Petrol-İş Sendikası'nı ikna etme peşinde. Petrol işçilerinin başlattığı mücadele sonucu geri adım atan Bakanlığın, sendikaya 3 maddelik teklif sunduğu öğrenildi.

TPAO'nun devri için Petrol-İş'e 3 maddelik teklif

Enerji Bakanlığı, milli petrol şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nı özelleştirme girişiminden vazgeçmiyor.

Türkiye Petrolleri'ne ait bazı birimlerin TPİC'e devri konusunda ısrarcı olan Enerji Bakanlığı'nın, Petrol İş Sendikası'nı ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre, petrol işçilerinin 25 Aralık'ta Ankara'ya başlattığı yürüyüşün ardından TPAO Genel Müdürü Besim Şişman ve Petrol-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Ankara'da bir araya geldi.

Şişman toplantıda Enerji Bakanlığının tekliflerini sendika yöneticilerine iletti. Yapılan 3 maddelik teklifte ise TPİC'in kamusal kimliğe kavuşturulacağı, çalışanların ücretlerine yüzde 20 zam yapılacağı ve sendikal örgütlülüğün devredilecek bu kurumda da devam edeceği garantisi verdi.

Alınan bilgiye göre teklifte bulunan tüm maddelerin Enerji Bakanlığı, TPİC,TPAO ve Petrol İş arasında imzalanacak yazılı bir protokolle güvence altına alınacağı ifade edildi. Sendikanın tüm bu gelişmeleri çalışanlara aktarıp fikir alacağı belirtildi.

Aralık ayının ilk haftasında Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ile görüşen Sendika yöneticileri, devir tekliflerinin kesinlikle reddettiklerini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# petrol iş # TPAO # Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı