ABD ile AKP arasındaki Eğit Donat mutabakatı fiyaskoyla sonuçlandı

ABD ile AKP arasındaki Suriye'ye karşı çatışan grupları eğitip silahlandırma amacı taşıyan Eğit Donat Mutabakatı fiyaskoyla sonuçlandı. Eğitilip, donatılan grupların bir kısmı esir düştü, bir kısmı da ya öldü ya da kaçtı. ABD ise çareyi bu gruba hava desteği vermekte buldu. Eğitilip donatılan gruba yönelik herhangi, bir operasyonda ABD jetlerinin devreye gireceği belirtiliyor.

ABD ile AKP arasındaki Eğit Donat mutabakatı fiyaskoyla sonuçlandı

AKP'nin ABD ile yaptığı eğit donat mutabakatı havada kaldı. Suriye'ye karşı çatışmak için eğitilip donatılan grupların bir kısmı esir düştü. Bir bölümü de ya öldü ya da kaçtı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Suriye’ye giren 54 kişilik ilk gruptan 18'i tek bir kurşun bile atamadan El Kaide'nin bölgedeki uzantısı El Nusra militanları tarafından kaçırıldı.

30’uncu Tümen diye adlandırılan gruptan 5 kişi çatışmalar sırasında öldürüldü. 16’sı da yaralandı. Bir kısmı ise güvenli gördükleri bölgelere sığınmak zorunda kaldı.

ABD ise çareyi eğitilip donatılan teröristlere hava desteği vermekte buldu. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Beyaz Saray'ın aldığı yeni bir kararla çatışmalara giren gruba hava desteği sağlanacak.

Eğer bu Suriye ordusu bu gruba yönelik operasyon yaparsa, ABD jetleri Suriye ordusunu da hedef alacak.

ABD'nin bu kararına Moskova tepkili. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, "Suriye'deki muhalifleri desteklemek ülkenin daha da istikrarsız hale gelmesine yol açar" vurgusunu yineledi.

ulusalkanal.com.tr