Kılıçdaroğlu'ndan 'diktatör' talimatı

Atlantik cephesinin Türkiye'ye yönelik "diktatör" propagandası CHP'nin de parti söylemi haline geliyor. Konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti kurmaylarına talimat verdi, "Bütün arkadaşlarımız bu tanımı kullanmak imtina etmemeli" dedi

Kılıçdaroğlu'ndan 'diktatör' talimatı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Tezcan'ın bu sözlerinin parti söylemi haline gelmesi için talimat verdi.

Özellikle terör örgütü PKK'nın yenilgiye uğratılması ve 15 Temmuz sonrası FETÖ'nün devletten tasfiye edilmesi sonrası Atlantik cephesi Türkiye'ye karşı "Diktatörlük" propagandası başlattı. Birçok batı basını Türkiye'de bir dikta rejimi olduğu iddiasını yaydı. Bu iddialar çeşitli suçlamalarla Avrupa Konseyi'nin Türkiye'ye karşı hazırladığı raporlarda da yer aldı. Şimdi ise CHP bu suçlamayı parti söylemi haline getiriyor.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, çarşamba günü Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında "Diktatör" tartışması gündeme geldi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a sahip çıkan Kılıçdaroğlu, "Bu yapılan itham değil durum tespiti. Bunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Bütün arkadaşlarımızın da bu tanımı kullanmaktan imtina etmemeli" dedi.

Bu arada Tezcan'ın suçlamalarını yargıya taşıyan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan konuya ilişkin ilk kez konuştu.

Erdoğan, kendisine hakaret edildiğinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun müdahale etmesi gerektiğini söyledi. "Ama bu yapılmayınca, genel başkan da farklı davranmayınca ister istemez konu yargıya intikal ediyor" diyen Erdoğan, hukuki haklarını sonuna kadar kullanacağını ifade etti.

ulusal.com.tr

# chp # kılıçdaroğlu