İsrail Filistinlileri göçe zorluyor

İsrail, Filistinlileri zorla evlerinden çıkarırken dünya yine sessiz. Direnen Filistinlilere saldırıları ve ilhak adımlarını dünyaya duyurmak isteyen gazeteciler de kelepçeleniyor. İsrail güçleri Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne el koymak ve Filistinlileri zorla göç ettirmek için saldırılarını sürdürüyor.

İsrail Filistinlileri göçe zorluyor

Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evlerinden zorla çıkarılma tehdidi altında. Tüm Filistinliler Şey Cerrah'a sahip çıkmak, zorla göçe karşı koymak içine eylem yaptı.

İsrail güçleri eyleme katılanlara saldırdı. Dünya yaşananları görsün, duysun diye görev başında olan gazetecilerde saldırıların hedefi oldu.

İsrail askerleri eylemi takip eden El Cezire'yi engellemeye çalıştı, gösteren muhabir Givara Budeiri'yi gözaltına aldı.

Eyleme destek veren onlarca Filistinliyi, şiddet kullanılarak engellendi. Şey Cerrah Mahallesi'ne girişlere izin vermedi.

Evlere baskınlar düzenlemeye başlayan İsrail güçleri, 23 yaşındaki Filistinli Muna el-Kurd'u gözaltına aldı.

İsrail yönetimi, uzun zamandır işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde çok sayıda Filistinli aileyi evlerinden zorla çıkararak buraya Yahudi yerleşimcileri yerleştirme planı yapıyor. İsrail güçleri de mahalle sakinlerine destek için yapılan eylemlere müdahale ediyor.

# saldırı # israil # gazeteci # gözaltı # filistin # işgal # doğu kudüs # yahudi # muhabir