Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilanı

Türk donanması, milli sismik araştırma ve sondaj gemileri, Akdeniz'de gövde gösterisi yapıyor. Oruç Reis, sismik araştırmalarına devam ederken, gemiyi himaye eden TCG Kemal Reis, yeni görevi için Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştıma gemisinin yanına gitti. Bu arada Türkiye yeni Navtex ilan etti. Bu kapsamda Yavuz'un Baf açıklarındaki faaliyet süresi 15 Eylül'e kadar uzadı.

Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilanı

Oruç Reis, Barbaros Hayrettin Paşa, Yavuz... Milli Gemiler Akdeniz'de görev başında.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de haklarından taviz vermiyor. Türk donanması, sismik araştırma ve soondaj gemilerine refakat ediyor. Tam kadro, Mavi Vatan'da...

Türkiye, uzun süredir Doğu Akdeniz'de aktif faaliyette olan Yavuz sondaj gemisi için yeni Navtex ilan etti.

Söz konusu NAVTEX ile, Yavuz'un mevcur sahasındaki görev süresi 15 Eylül'e kadar uzatıldı.

Türkiye, NAVTEX duyurusunda, uyarılarda bulundu. İlana,""Çalışma sahasına girilmemesi şiddetle tavsiye olunur" notu düşüldü.

Yavuz'a destek için Ertuğrul Bey, Osman Bey ve Orhan Bey gemileri de sahada olacak. Yavuz belirlenen sahada 1 aya yakın doğalgaz ve petrol arama çalışması yapacak.

Oruç Reis'de Meis güneyinde görevine 23 Ağustos'a kadar devam edecek. Oruç Reis'i himaye eden gemilerden TCG Kemal reis için ise yeni görev alanı belirlendi.

Duyuruyu Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, ""Akdeniz Kalkanı Harekâtına katılan TCG KEMALREİS fırkateyni Akdeniz’de Kıbrıs Adası doğusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahil güvenlik gemileriyle deniz eğitimlerini müteakip BARBAROS HAYRETTİN PAŞA araştırma gemimize refakat etmektedir" denildi.

ulusal.com.tr

# türkiye # Navtex # yavuz sondaj gemisi