Manisa'da deprem! İzmir ve çevre illerden hissedildi

Saat 10:21'de Saruhanlı Manisa merkezli 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir ve Aydın'da da hissedildi.

Manisa'da deprem! İzmir ve çevre illerden hissedildi

Manisa Saruhanlı’da 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 10.21’de yaşandı. AFAD depremin yerin 9,29 kilometre derinliğinde olduğunu açıkladı.

Manisa merkezli deprem, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, İstanbul, Kütahya ve bölgedeki birçok ilde hissedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu herhangi bir hasar tespiti ya da ihbarın gelmediğini açıkladı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin Kumkuyucak Mahallesi merkezli olduğunu, ilk tespitlere göre herhangi bir hasarın bulunmadığını ve hayatın normal şekline döndüğünü ifade etti.

Uzmanlar Manisa Saruhanlı’da yaşanan 5.5 büyüklüğündeki depremin çevre illerde şiddetli hissedilmesi ve İstanbul’un da sallanmasını depremin sığ olmasına başladı. Depremin sığ olmasının yanı sıra sarsıntının yaşandığı yerleşim yerlerinin güçlü zemine sahip olmaması da çok sayıda ilde hissedilmesinin nedenleri arasında.

BAKAN SOYLU: TARAMA DEVAM ETMEKTEDİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir, kırsal tarama devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Soylu, konuyla ilgili Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5,5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir. Geçmiş olsun."

ulusal.com.tr

# izmir deprem # manisa deprem # aydın deprem