Çin'den yeni aşılar geldi

Türkiye ile Çin arasındaki aşı alışverişi devam ediyor. Sağlık Bakanlığı bu sabah saatlerinde Çinli Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının yeni partisini taşıyan uçağın Türkiye'ye ulaştığını bildirdi. Aşılar, havalimanındaki gümrük işlemlerinin ardından Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposuna nakledildi.

Çin'den yeni aşılar geldi

Çinli ilaç firması Sinovac'ın ürettiği Kovid-19 aşısı olan CoronaVac aşılarının yeni partisi Türkiye'ye bu sabah saatlerinde geldi. Konuyla ilgili açıklam Sağlık Bakanlığından yapıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, aşıların yeni partisini taşıyan uçağın sabah saatlerinde AnkaraEsenboğa Havalimanı'na iniş yaptığı bildirildi.

Bu sevkiyatla CoronaVac aşısının, birkaç haftalık aradan sonra tekrar Türkiye'ye ulaştığı belirtilen açıklamada, "Çin'den gelen aşılar havalimanında gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposuna nakledildi. Aşılar gerekli kontrollerin ardından Türkiye genelinde hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine sevk edilerek kullanıma sunulacak." ifadelerine yer verildi.

Çin firması ile toplam 100 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığı belirtildi.

# ankara # çin # aşı # sağlık bakanlığı # kovid 19 # esenboğa havalimanı # CoronaVac # sinovac # çin aşısı # Sağlık Bakanlığı aşı # CoronaVac aşısı # aşı geldi # Ankara aşı