Marmaray'da büyük risk! "Burada insanların canı söz konusu"

Birleşik Taşımacılık Çalışanları 1 NO'lu Şube Sekreteri Vedat Akbayer, Ulusal Kanal'da yayınlanan Kent ve Yaşam programında Marmaray ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Akbayer, "Gittik, çalışma yaptık, rapor hazırladık, bunu Marmaray İşletme Müdürlüğüne sunduk. Biz dedik ki, 'Marmaray'ı seçimlere alet etmeyin'. Burada insanların canı söz konusu. İnsanların canıyla test olmaz. Bu kesinlikle çok kötü bir şey. Bunu söyledik ve 12'sinde bu yolun açılışını yaptılar. Tam testlerden randıman alınmadan. En az, 2-3 ay bu testlerin devam etmesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı

Ulusal Kanal'da mimar Osman Güdü'nün sunduğu Kent ve Yaşam programının konukları, Birleşik Taşımacılık Çalışanları 1 NO'lu Şube Sekreteri Vedat Akbayer ile Prof. Dr. Zerrin Bayraktar idi.

Programda, İstanbul'un ulaşım sorunları konuşuldu.

Önemli açıklamalar yapan Vedat Akbayer şunları söyledi:

"Gittik, çalışma yaptık, rapor hazırladık, bunu Marmaray İşletme Müdürlüğüne sunduk. Biz dedik ki, 'Marmaray'ı seçimlere alet etmeyin'. Burada insanların canı söz konusu. İnsanların canıyla test olmaz. Bu kesinlikle çok kötü bir şey. Bunu söyledik ve 12'sinde bu yolun açılışını yaptılar. Tam testlerden randıman alınmadan. En az, 2-3 ay bu testlerin devam etmesi gerekiyordu."

Marmaray'daki risklere değinilen programda Vedat Akbayer, "Devir-teslim yapılmış, sertifikasyon da alınmış." bilgisini paylaştı.

Makinistlerin eğitimine dair bir soruya karşılık ise Akbayer şöyle konuştu:

"Bunu daha önce de söyledik. Gebze Söğütlüçeşme Ayrılıkçeşmesi Kazlıçeşme Halkalı arası yol kapandı. Şimdi açıldı ama biz burada çalışma yapamadık. Test sürüşlerimizi yapamadık. Burada, gidip gelmemiz gerekiyordu. En az, bir makinistin orada 2-3 ay test sürüşü yapması lazım. Sinyal yerleri tamamen değişti. İstasyon yerleri değişti. Makaslar değişti. Biz bunların yerlerini bilmezsek, yarın herhangi bir arıza olduğu zaman biz treni elle sürüşe aldık. Burada bilmiyorsak o yerleri bir kazaya davetiye çıkarılacağı kesin. Onlar insan canıyla oluyor. Maddi hasar oluyor. Bunları önlemek için bizim burada test sürüşlerini daha önceden en fazla 2 ay süreyle yapmamız gerekiyor. Bir de yeni gelen makinist arkadaşlarımız var. İŞKUR tarafından alındı."

ulusal.com.tr

# ulusal kanal # gebze # Marmaray # halkalı # osman güdü