İstanbul'da askeri helikopter düş

İstanbul'daki kaza haberi yürekleri dağladı. Sancaktepe'de, eğitim uçuşundaki bir askeri helikopter düştü. Kazada 4 asker şehit oldu. Olayın kahramanlık hikayesini ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıkladı. Akar, "pilotların sivillere zarar vermemek için büyük bir çaba gösterdiğini" söyledi. Helikopterin düşüş nedeni Ankara'daki bir özel ekip ile araştırılıyor.

İstanbul'da askeri helikopter düştü, 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Mehmetçiğin çabası büyük kaybı önledi.

Askeri helikopter eğimi uçuşu için sabah saat 10:32'de Samandıra'dan havalandı. 5 askeri mürettabatı ile havalanan helikopterler saat 11:02'de irtibat kesildi. Daha sonra helikopterin Sancaktepe'de düştüğü bilgisi geldi.

UH-1 tipi askeri helikopter Sancaktepe'de bir sokağa düştü. Önce dört katlı bir binaya çarpan helikopter iki apartmanın arasınadaki bölgeye çakıldı.

Büyük bir ses duyan vatandaşlar gördükleri karşısında büyük bir şok yaşadı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Helikopterdeki 2 subay, 2 astsubay şehit oldu, 1 uzman çavuş ağır yaralandı. Yaralı asker hasteneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Sancaktepe'deydi. Olay yerinde inceleme yaptı, çalışmalarla ile ilgili bilgi verdi. Akar, kazada askerlerin kahramanlığını paylaştı. Aslında facianın önüne geçildiğini ifade etti.

Akar olay yerinden sonra yaralı askeri ziyaret için hastaneye gitti, durumu hakkında bilgi aldı.

Kaza ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İnceleme için Ankara'dan özel bir ekibin gönderileceği öğrenildi.

Helikopterin, enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Binanın çatısına çarpan askeri helikopterin pervanesi, belediye ekipleri tarafından elektrikli testere ile kesildi.

Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, helikopterin yakıtının yangın tehlikesi oluşturması nedeniyle, polis ekipleri sokaktaki güvenlik şeridini genişletti.

# istanbul # Sancaktepe