İşte Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile ilgili yalanlar ve gerçekler

Amerika'nın Suriye'den sonra hedef gösterdiği Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile ilgili psikolojik savaş artıyor. CNN gibi batı medyasının Kore ile ilgili yalanlarına Sofya Büyükelçiliği, Ulusal Kanal aracılığıyla cevap verdi.

İşte Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile ilgili yalanlar ve gerçekler

Amerika'nın hedefinde yer alan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile ilgili çeşitli söylentiler yayılıyor. Yayılan söylentiler ve gerçekler, Türkiye'de elçiliği bulunmayan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin Sofya Büyükelçiliği'nden Ulusal Kanal'a verilen bilgiler ile açıklığa kavuştu.

Kore ile ilgili en önemli söylentilerden biri Kore'nin Amerika'ya savaş ilan etmeye hazırlandığı yolundaki çeşitli iddialardı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada ise Amerika'nın, "kukla" olarak nitelenen Güney Kore ile tatbikat yaparak Kore liderliğini devirmeye çalıştığı söyleniyor. Kore'nin Amerika'nın açabileceği her türlü savaşa hazır olduğunu da belirten yetkililer Kore'nin elindeki nükleer silahların Amerika ana karasını vurabilecek güçte olduğunu söylüyor.

Savaş hazırlıkları ile bağlantılı söylentilerden biri de gazetecilerin bilinmeyen bir yere götürüldüğü ve Perşembe günü olacak "büyük bir olaya" hazırlanmaları gerektiğinin söylendiği yönündeydi.

Amerika'yı ve Batı cephesini paniğe sürükleyen bu haberin bahsettiği büyük olayın CNN'in de haber yaptığı, bugün açılışı yapılan 'Ryomong Caddesi' olduğu ortaya çıktı. Elçilik yetkilileri 46 gökdelenden oluşan bu büyük yerleşim bölgesinin açılışının Amerika, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'in ciddi yaptırımları altındaki Kore'nin kalkınmasını gösteren büyük bir hamle olduğunu söylüyor.

Bu tür söylentilerin Kore karşıtı güçler tarafından Kore'yi savaş yanlısı olarak göstermek amacıyla uydurduğunu belirten Elçilik, Kore'nin kurucu lideri Kim Jong Il'in 105. doğumgününün kutlanacağı 15 Nisan gününde nükleer füze atacağına ve bir tünel içinde nükleer cihaz denemesi yaptığına dair söylentilere de yanıt verdi.

Bu söylentilerin kaynağının Amerika ve Batı Ülkeleri olduğunu belirten yetkililer Şu anda bu konuda Kore'den resmi bir açıklama olmadığını söyledi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de Kore'nin Sarin gazı başlıklı nükleer füze atma kapasitesinin olduğunu söylemişti. Yetkililer bu konunun Kore'ye zarar vermek isteyen Japonya'nın yanıltması olduğunu söylüyor.

HABER: DAMLA İNCE

ulusalkanal.com.tr

# amerika # suriye # cnn # kore demokratik halk cumhuriyeti