Avusturya'da yeni salgın önlemi: Aşı yaptırmayanlarla ilgili karar alındı

Avusturya yeni tip koronavirüse karşı önlemlerini arttırıyor. Ülkede Kovid-19 aşısı yaptırmayanlar 8 Kasım'dan itibaren kafe, restoran, kişisel bakım merkezleri ve otel gibi alanlara giremeyecek.

Avusturya'da yeni salgın önlemi: Aşı yaptırmayanlarla ilgili karar alındı

Avusturya, artan kovid vaka sayılarına karşı yeni önlemlere gidiyor. Buna göre ülkede kovid-19 aşısı yaptırmamış kişiler restoran, kafe, otel, kişisel bakım merkezleri ve hastanelere giremeyecek.

Başbakan Alexander Schallenberg, artan vaka sayılarını görüşmek üzere Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein, eyalet başkanları ve uzmanlarla bir görüşme yaptı.

Schallenberg, görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında salgına ilişkin son durumun çok ciddi olduğunu söyledi. Yoğun bakımdaki hasta sayılarının ise hızla yükseldiğini belirtti.

Avusturya genelinde 8 Kasım'dan itibaren aşı olmayanların kalabalık mekanlara giremeyeceğini belirten Başbakan Schallenberg, 25 kişinin üzerinde yapılan toplantıların da buna dahil olduğunu söyledi.

Başbakan açıklamasında salgına karşı tek koruma yönteminin aşı olduğunu vurguladı. Yeni düzenlemenin 4 haftalık bir geçiş sürecinin ardından tamamen uygulamaya konacağını kaydetti.

Ayrıca ülkede kullanılan aşı sertifikaları 12 ay yerine 9 ay geçerli olacak.

# pandemi # koronavirüs # aşı # karar # salgın # restoran # kovid 19 # avusturya # kafe # salgın pandemi # koronavirüs önlemleri # Kovid 19 önlemleri