BMGK'dan Libya kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Libya için "ambargoya uyulmalı" kararını kabul etti. Türkiye'nin ise diplomasi trafiği sürüyor. Ayrıca iki ülke arasında imzalanan milyarlarca dolarlık mutabakat zaptı resmi gazetede yayımlandı.

BMGK'dan Libya kararı

Libya'da Türkiye'nin gücü dengeleri değiştirdi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise önemli bir kararı onayladı.

BMGK, Libya'da silah ambargosuna uyulmasını ve paralı askerlerin çekilmesini talep eden kararı kabul etti.

BM Güvenlik Konseyi ayrıca Libya'daki Destek Misyonu'nun görev süresini 15 Eylül 2021'e kadar uzatma kararı aldı.

Uluslararası tanınırlığa sahip Libya hükümeti birlikleri ile darbeci Hafter arasında sahadaki çatışmalar devam ediyor.

Ankara ise Libya diplomasisini kararlılıkla sürdürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmet Maiteek ile bir araya geldi. Görüşme Milli Savunma Bakanlığında yapıldı. Libya’daki son duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Akar, Libya'ya verilen askeri ve güvenlik alanlarındaki eğitim ve danışma faaliyetlerine devam edileceğini aktardı. Türkiye’nin bölgenin istikrar kazanması için bağımsız ve egemen bir Libya'yı desteklemeyi sürdüreceği ifade edildi.

Türkiye ile Libya arasındaki mutabakat zaptı ise onaylandı. Ankara'da 13 Ağustos'ta imzalanan milyarlarca dolarlık anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, iki ülkenin hükümetleri, Libya'daki kalkınma projelerinin icrasına yönelik ülkede istikrarı sağlama ve iki ülke arasında gerçek bir ortaklığın temellerini atma üzerindeki doğrudan etkileri göz önüne alarak çalışmalara devam etmenin önemini vurguladı.

ulusal.com.tr

# türkiye # libya # Birleşmiş milletler # Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi # ambargo