Adı sanat merkezine verilecek

Antalya Muratpaşa Belediyesi, kalemini, fırçasını, objektifini yüreğine takan sanat adamı Fikret Otyam'ı, ölümünün birinci yıldönümünde onun adını verdiği Sanat Parkı'nda çok sevdiği baraklar ve bozlaklarla anacak.

Adı sanat merkezine verilecek

Geçen yıl 8 Ağustos günü, 89 yaşında yaşama veda eden gazeteci- yazar, ressam, fotoğraf sanatçısı Fikret Otyam ölümünün birinci yıldönümünde Muratpaşa'da anılacak. 12 Ağustos Cuma günü Muratpaşa Belediyesi'nin büyük ustanın adını verdiği Konyaaltı Caddesi'ndeki Fikret Otyam Sanat Parkı'nda anma programı saat 19.00'da başlayacak.

'FARLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR'

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, cuma günü saat 19.00'da Fikret Otyam Sanat Parkı'nda yapılacak anma programına tüm sanat dostlarını davet etti. Anadolu'nun çok farklı kültürlerin bir kesişim noktası olduğunu belirten Uysal, "Farklılıklarımızın ne kadar büyük bir zenginlik olduğunu Fikret Otyam'da görebilirsiniz. Yazdıklarında ve resmettiklerinde bu farklılığı görebilirsiniz. Fikret Otyam'ın sanat eserlerinde bütün etnik kökeni, kültürü, durumu, farklılıkları ne olursa olsun insanların kardeş olduğunu görebilirsiniz. Fikret Otyam'ı tanıma şansı yakalamamış yeni kuşakların onun sanatıyla, röportajlarıyla ve onun dünyaya bıraktığı mesajla ilgilenmelerine vesile olursak, amacına uygun bir şey yapmış oluruz" diye konuştu.

BARAKLAR VE BOZLARLA

Muratpaşa Belediyesi'nin anma programına Otyam'ın eşi Filiz Otyam'ın yanı sıra çok sayıda seveni katılacak. Etkinlikte Otyam'ın çok sevdiği barakları ve bozlakları ise Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Topluluklar (MEST) Türk Halk Müziği Grubu'nun eşlik edeceği Opera Sanatçısı Emre Aytekin ve Halk Müziği Sanatçısı İlke Türkdoğan seslendirecek.

DHA

# Fikret Otyam