PKK ile KDP birbirine girdi

PKK ile KDP birbirine girdi. IŞİD’in saldırdığı Sincar’a hakim olma savaşında PKK’nın Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan’a Kuzey Irak Bölgesel Yönetim lideri Mesut Barzani’den sert yanıt geldi. Barzani, "Irak’ın kuzeyinin Erbil’den yönetilemeyeceğini" söyleyen ve kendisine "diktatör" diyen Kalkan’ı "İhanet ve iç savaşı tahrik etmekle" suçladı. Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilgilere göre, Sincar konusu bir kez daha gündeme gelmiş, Barzani bölgede Kanton kurmak isteyen PKK yöneticilerini öldürmekle tehdit etmişti.

PKK ile KDP birbirine girdi

Kandil ve Erbil birbirine girdi. Irak’ın kuzeyine hakim olma savaşı artarak büyüyor. Son olarak Kuzey Irak Bölgesel Yönetim lideri Mesut Barzani, Irak’ın kuzeyinin Erbil’den yönetilemeyeceğini söyleyen ve kendisini diktatörlükle suçlayan Duran Kalkan’a çok ağır ifadelerde bulundu. Barzani, Kalkan’ı, "vatana ihanetle" ve "iç savaşı tahrik etmekle" suçladı.

Kalkan'ın "emellerini Kürt bölgesinde gerçekleştirmek istemesine izin vermeyeceklerini" vurgulayan Barzani, "Bu tür düşmanlıkların, Kürdistan'da varlık bulması hiçbir şekilde kabul edilemez. Sahip olduğumuz kazanımlar, kan ve gözyaşıyla elde edilmiştir" ifadelerini kullandı. Kuzey Iraklılara fitne çıkarmaya çalışan PKK’ya izin vermemelerini öneren Barzani, "Duran Kalkan gibi seslerin çıkmaması için bütün gücünüzle çaba gösterin, böyle grupların Kürdistan’da varlık bulmasına izin vermeyin" şeklinde ifadeler kullandı.

Hakim olunmak istenen bölge içerisinde Sincar da bulunuyor. Tartışmanın Kerkük ve Sincar üzerinden yürüdüğü biliniyor.

Ulusal Kanal’ın askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre, IŞİD’in Sincar’a saldırmasından sonra PKK bölgede Kanton bir yönetim kurmak istedi, ancak Barzani buna çok sert çıktı. Olay sonrasında da iki grup arasında çok çarpıcı bir diyalog geçti.

Kanton isteyen PKK’nın Sincar’daki yöneticilerini karşısına alan Barzani’nin, "Bir kez daha bu gibi söylemlerde bulunursanız ve bu söylediğinizi uygulamaya geçirmeye çalışırsanız, hepinizi öldürürüm" dediği öğrenildi. PKK’nın bu tehdide yanıt vermediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# KDP # birbirine girdi