Düğün salonları ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında 11 Mayıs'ta yapılan kabine toplantısına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Toplantıda normalleşme takvimi masaya yatırıldı. AVM’lerle ilgili uyarılarda bulunan Erdoğan, düğün salonlarının açılmasına ilişkin de öneride bulundu.

Düğün salonları ne zaman açılacak?

11 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısında normalleşme takvimi ele alındı.

Erdoğan, normalleşmenin ilk günü olması nedeniyle toplantıda, AVM ve berberlerle ilgili bilgi aldı. Erdoğan’a alışveriş merkezlerinden fotoğraf ve videolar gösterildi. Edinilen bilgilere göre, toplantıda AVM’ler ve berberlerde sorun yaşanmadığı bilgisi verildi. Normalleşmenin ilk günü olması nedeniyle yoğunluğun olabileceği ifade edildi.

Erdoğan, bazı AVM’lerde kurallara uyulmadığına ilişkin görüntüler olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanının bu nedenle “Daha sıkı tedbirler almak zorunda kalırız” dediği iddia edildi.

Toplantıda, düğün salonlarının açılmasına ilişkin takvim de gündeme geldi. Bu konuda net bir tarih verilmesinin uygun olmadığı belirtildi. Hürriyet'in haberine göre Erdoğan “Her kurala uyulur ve tablo daha iyiye giderse yakın zamanda değerlendiririz” ifadelerini kullandı.

Düğün sektöründe ise toplu davetler için 15 Haziran tarihi üzerinde duruluyor. Salonlarda kapasitenin yalnızca yüzde 25'inin kullanılması bekleniyor.

ulusal.com.tr

# avm # tayyip erdoğan