Muğla'da uluslararası ralli heyecanı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de başlayan 15'inci Europa-Orient/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Muğla'da noktalandı. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle katılım kısıtlı kaldı.

Muğla'da uluslararası ralli heyecanı

15 yıldır olduğu gibi bu yıl da Avrupa'dan yola çıktılar, 6 bin 500 kilometreden fazla yol katederek Muğla'ya ulaştılar.

Dünyanın önde gelen otomobil rallilerinden 15'inci Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Muğla'nın dünyaca ünlü turizm beldesi Dalyan'da sona erdi. Bu yıl Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle ralliye katılım sınırlı oldu.

Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, İpek Yolu rallisinin de müjdesini verdi.

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, rallinin 15 yıl önce barış, dostluk ve Türkiye'nin güzelliklerini tanıtmak amacıyla başlatıldığını söyledi.

7 araçlık kafile, Belçika'nın başkenti Brüksel'den 16 Mayıs'ta yola çıktı. Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ı geçen kafile, Türkiye etabına Edirne'den başladı.

İstanbul, Ankara, Kapadokya, Adana, Mersin ve Antalya'dan geçen kafile, organizasyon tarihinde 3'üncü kez Dalyan'a uğradı.

# istanbul # ankara # adana # türkiye # Mersin # antalya # Edirne # almanya # muğla # otomobil # bulgaristan # brüksel # yarış # italya # Belçika # romanya # avusturya # macaristan # ipek yolu # kapadokya # slovenya # ralli # dalyan # Muğla Dalyan # EuropaOrient