AKP'den Fatih Portakal açıklaması ve flaş karar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "YSK, olumlu da olsa olumsuz da bir karar verirse, atacağımız adımlar var. Bunları tek tek belirleyip suç duyurusunda bulunacağız. Kim olursa olsun bu işlemlere imza atan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Yeni yasal düzenlemelere de ihtiyaç var diye düşünüyorum." dedi. Yavuz, "Fatih Portakal da bir video paylaşmış ve 'Pot üstüne pot kırmaya devam' diye bir video paylaşmış. Ben basın açıklaması yapıyorum ve sonra aşağıya iniyorum basın mensupları bana bazı şeyler soruyor. Ben de basın mensuplarının bazılarına bir şeyler söyleyip, bazılarına söylemeyim diye konuştum. Bunda ne var? Sanki biz düzmece bilgi, belge hazırlıyoruz... Bunu Fatih Portakal da alıntılıyor ve öyle yansıtıyor. Aklım durdu." ifadelerini kullandı

AKP'den Fatih Portakal açıklaması ve flaş karar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin olağanüstü itirazda bulunduğu İstanbul seçimlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Yavuz, şunları söyledi:

"Biz CHP'nin bu işin içinde olmadığını düşünmek istiyoruz. CHP'nin de bu işin içinde olmadığını yansıtsın istiyoruz. CHP sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını almanın heyecanı içerisinde. AK Parti çok yüksek bir oy aldı. AK Parti, yüzde 44,5 gibi bir oy aldı. En yüksek oy aldığımız ikinci seçim. Bu seçimden zaferle çıkmış bir partiyiz. Biz diyoruz ki, İstanbul'u biz almış olsaydık bile bunları takip etmek boynumuzun borcuydu. CHP de bu işin içinde katkısının olmadığını gösteren adımlar atsın istiyoruz. Kayıt dışı aktörler var. Bu iş organize bir iş. Bu iş sadece CHP'ye gönül verenler tarafından yapılacak bir iş de değil. Türkiye'yi bölmeye çalışan başkalarının tetikçiliğini yapan unsurlar da bu işin içinde.

Biz hala YSK'nın sisteminden kaynaklanan bir şey olduğunu fark etmedik. Sandık başı ve seçim kurullarından kaynaklanan ve YSK sayfasına yanlış girilmesinden dolayı ortaya çıkan rakamlar var. FETÖ unsurları bu işin içinde mi, bir, 12 kişi FETÖ'den ihraç edilen sandık başında rol almıştır. İki, kamu görevlisi olmayan FETÖ'den ihraç edilenlerin yakınları sandık görevlisiydi, üç bu işler onların aktif şekilde rol aldığını gösteren işaretlerle dolu.

Fatih Portakal da bir video paylaşmış ve 'Pot üstüne pot kırmaya devam' diye bir video paylaşmış. Ben basın açıklaması yapıyorum ve sonra aşağıya iniyorum basın mensupları bana bazı şeyler soruyor. Ben de basın mensuplarının bazılarına bir şeyler söyleyip, bazılarına söylemeyim diye konuştum. Bunda ne var? Sanki biz düzmece bilgi, belge hazırlıyoruz... Bunu Fatih Portakal da alıntılıyor ve öyle yansıtıyor. Aklım durdu.

Sandık başkanlarında usulsüzlük her ilçede var. Aklım bu seçimde bazı şeyleri almıyor. 39 ilçenin tamamında başında en kıdemli hakim bulunmasına rağmen, nasıl olur da büyük kanunsuzluk yapılır? Hepsi muhtemelen seçim kurulu başkanlarından kaynaklanmıyordur. Onları da yanıltan, kandıran bir takım unsurların olmuş olma ihtimalini söylüyorum. Bütün ilçelerde var, daha çok geçersiz oylar ilçe belediyelerine ilişkin olur, burada 31 bin fark var. Elbette ilçelere ilişkin bir şeyler yapılmış olabilir ama odak büyükşehirdi.

Bizim son dilekçemiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri yeniden yapılsın tarzından bir talebimiz var.

Yetkisiz kişilerle yeni seçime gidilebilir mi? Kanuni çerçevenin dışına çıkılarak, yapamayacak görevi yapanların tekrar görevlendirilmesi mümkün değildir. YSK'nın kararı herkesi bağlar. YSK, olumlu da olsa olumsuz da bir karar verirse, atacağımız adımlar var. Bunları tek tek belirleyip suç duyurusunda bulunacağız. Kim olursa olsun bu işlemlere imza atan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Yeni yasal düzenlemelere de ihtiyaç var diye düşünüyorum."

ulusal.com.tr

# istanbul # AKP # seçim sonuçları # fatih portakal