Kum zambakları koruma altında

Lara Sahili'nde nesli tükenme tehdidi altındaki kum zambakları koruma altına alındı. Antalya'nın dünyaca ünlü sahillerinden biri olan Lara'da, sahil boyunca, kum zambakları için uyarı levhaları yerleştirildi. Zambakları koparana da 73 bin lira ceza uygulanacak.

Kum zambakları koruma altında

Görüntüsü ve kokusuyla dikkati çekiyor. Bulunduğu ortamı güzelleştiriyor. Ancak sayıları gün geçtikçe azalıyor. Nesli tükenme tehdidi altındaki kumzambakları Antalya'da koruma altında...

Turizmin başkentinin dünyaca ünlü sahillerinden Lara'da, Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahil kenarına uyarı levhaları yerleştirdi. Zambakları söken veya doğal ortamlarına zarar verenlere 73 bin lira idari ceza uygulanacak.

Kum zambakları tüm Akdeniz ülkelerinde ve Karadeniz'in güney kıyılarında yetişiyor. Ağustos sonu ekim başında çiçek açıyor. Soğanlı bir bitki olan kum zambakları, kumul ve kurak koşullara oldukça dayanıklı.

Yoğun şehirleşme ve turizm nedeniyle nesli tükenme tehlikesi altına girdi. Bu nedenle 2016'da Uluslararası Doğa Koruma Birliğince koruma altına alındı.

# antalya # turizm # doğa # zambak # kum