Kurban Bayramı dünyanın her yerinde kutlanıyor

Namazlar kılındı, dualar okundu. İslam dünyası Kurban Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Emperyalizme direnen Müslümanlarda bayram sevinci, dayanışma ve birlik duygularıyla birlikte geldi.

Kurban Bayramı dünyanın her yerinde kutlanıyor

Dünyadaki Müslümanlar, bayram sevinci yaşıyor.

Filistin'de, Irak'ta, Rusya'da, Almanya'da... Kurban Bayramı kutlamaları coşkuyla başladı.

Filistin'de bayram kutlamlarında büyük coşku vardı. Doğu Kudüs'ün Eski Şehr bölgesinde Filistin izci bandosu, bir geçit töreni düzenlendi. Ancak İsrail polisi, kutlamaları izlemek isteyen Filistinlilere müdahale etti.

Kudüs'te ise Müslümanlar, bayram namazı için Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da buluştu.

Başkent Ramallah'ta ise Devlet Başkanı Mahmud Abbas bayram namazını Başbakan Rami El Hamdallah ile birlikte kıldı. İki lider namaz için Devlet Başkanlığı mescidinde buluştu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kurban kesim yerlerinde hareketlilik yaşanıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kurban kesim yerlerine gelenler, kurbanlarını kestiriyorlar.

Rusya'da Başkent Moskova'da salgın tedbirleri nedeniyle namazda sadece din görevlileri buluştu. Moskova Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Mihail Mişustin ve Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in tebrik mesajları okundu.

Irak'ın Kerkük kentinde vatandaşlar Tahsin Sorani Camisi'ne akın etti. Namazın ardından halk, ülkeye huzur ve barışın gelmesi ve terörün sona ermesi için dua etti.

ALMANYA'DA BURUK BAYRAM

Almanya'da ise bayram buruk geçiyor. Sel felaketinin yaşandığı Stolberg kasabasında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği bayram namazını beldedeki Milli Görüş toplumu ile birlikte icra etti. Beldedeki camilerin hasar görmesinden dolayı vatandaşlar, beldenin spor sahasında buluştu.

# rusya # Azerbaycan # Putin # ırak # almanya # filistin # namaz # Kudüs # Kurban Bayramı # dünya # emperyalizm # moskova # Mescidi Aksa # İslam # Müslüman # dua # Kurban Bayramı kutlama