Dorian kasırgası ABD'de etkisini gösteriyor

Bahamalar'dan ABD'ye ilerleyen Dorian Kasırgası ABD şehirleri etkisi altına aldı. Kuzey Carolina'da şiddetli yağmur ve suların yükselmesi nedeniyle yüzlerce kişinin evlerinde mahsur kalmış olabileceğinden endişe ediliyor. Bahamalar'da ise ölü sayısı 43'e yükseldi

Meksika Körfezi'nde etkili olan tarihte Bahamalar'ı vuran en şiddetli kasırga Dorian kuzeye doğru ilerleyerek ABD şehirlerini etkisi altına aldı.

Kasırganın kuzeye ilerleyişi sırasında gücünü kaybettiği kaydedildi. Ancak kasırga halen bölge halkı için büyük tehlike oluşturuyor.

Kategori 1 seviyesine gerileyen Dorian Kasırgası, ABD'nin doğu yakasında kuzey yönünde ilerliyor.

Kasırganın etkili olduğu Kuzey Carolina eyaletinde Ocracoke Adası'nda şiddetli yağmur ve suların yükselmesi nedeniyle yüzlerce kişinin evlerinde mahsur kalmış olabileceğinden endişe ediliyor.

Öte yandan Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 43'e yükseldi.

Bahamalar'da 5'inci gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Son olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Birleşmiş Milletler'in Bahamalar'a 8 ton gıda yardımında bulunacağını bildirmişti.

Bahamalar'da 70 bin kişinin acil gıda ve temiz içme suyuna ihtiyaç duyduğu bildiriliyor.

ulusal.com.tr

# abd # bahamalar # Dorian kasırgası