Shota'nın Fırtına'sından izlenimler

Ersun Yanal'ın ardından göreve gelen Shota Arveladze, Trabzonspor'a hareketlilik ve heyecan kazandırdığını söylemek mümkün. Trabzonspor'da göreve Hollanda kampı ile aynı anda başlayan Shota Arveladze'yi, kampın ikinci gününde yapılan antrenmanda izleme fırsatı buldum. Saatler önce kamp otelinin etrafında toplanan çok sayıdaki Trabzonspor taraftarının dilinde, varsa yoksa Shota'nın olduğuna şahit oldum.

Shota'nın Fırtına'sından izlenimler

TARAFTARLA SELFİE ÇEKTİ

Hollanda ve Almanya'dan gelerek öğleden sonra yapılan antrenmanı izleyen bine yakın taraftar, "Shota Arveladze'yi yanlarına çağırarak üçlük çektirdi ve „Shota, bizi şampiyon yap“ diye seslendi. Shota ile taraftar arasında yaşanan bu sıcak yakınlaşmanın tek sebebi, Shota'nın yıllar önce bordo mavili formayı gizmiş olması değil elbette. Kendisinden önce görev yapan Ersun Yanal'dan daha çok yüzü gülen, her fırsatta espri yapabilen Shota'nın, her haliyle taraftara daha sempatik geldiğini söyleyebiliriz. Bunun yanında Shota Arveladze'nin, Kasımpaşa'da ki başarılı deneyimi de, şampiyonluk için bordo mavili taraftarları umutlandırıyor. Antrenmanın sonunda kendisine tezarühatlarda bulunan bazı taraftarların yanına giden Shota, taraftarları kırmayıp birde selfi çektirdi. Kısaca neresinden bakarsak bakalım Shota, geçen sezon adeta uyuyan bordo mavili taraftarlara hem umut, hemde coşku getirdiği aşikar. Tabi taraftarların bu coşkusu ve desteği de, çiçeği burnundaki teknik adam Shota içinde, moral ve güven oldu diyebiliriz.

SAHA İÇİNDE, SHOTA VE KRAMPON SESLERİ YÜKSELİYOR

Gelelim oyuncular üzerindeki etkisine. Antrenman sırasında Shota, oyuncularına sürekli yüksek sesle uyarılarda bulunuyor. Yani saha içinde, tam anlamıyla Shota rüzgarı esiyor. Adeta sahanın her bir yanında, Shota'nın varlığı hissediliyor. Her oyuncusuna ismiyle seslenen Shota, kısa sürede takımını tanımasıyla da takdir topladı. Antrenmanda sürekli konuşan ve oyuncularına birbirinizle konuşun diyen Shota, takımada şimdiden epeyce bir hareketlik getirdi. Antrenmanın son bölümünde yapılan maçta oyuncuların hırsı ve mücadele azmi de, bu hareketliliğin en büyük göstergesi gibiydi. Antrenmanda Shota sesi, birde oyunculardan çıkan krampon sesleri, adeta birbirine karışıyor. Bakalım Trabzonpor'da esen bu Shota Arveladze rüzgarı, lige ve Trabzon şehrine nasıl yansıyacak.

DENİZ YILMAZ ŞOKU

Trabzonspor'da dünkü antrenmanda sakatlanan Deniz Yılmaz'ın ayak parmağında çatlak tespit edildi. Genç forvetin yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Trabzonspor'da Cardozo'nun sakatlığının ardından forvette bir şok da Deniz Yılmaz'dan geldi. Dün sabah yapılan antrenmanda girdiği ikili mücadelede ayağına darbe alan ve çalışmayı tamamlayamayan Deniz Yılmaz'ın yapılan kontrollerinde sağ ayak baş parmağında çatlak tespit edildi. Deniz'in tedavisine başlanırken bu oyuncunun en az 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Trabzonspor'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Dün yapılan sabah antrenmanında sağ ayağına darbe alan ve antrenmanı terk eden oyuncumuz Deniz Yılmaz'ın yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda sağ ayak başparmak distalfalankx'ta çatlak tespit edilmiştir. Tedavi sürecine başlanılmış olup, 3 ila 4 hafta dinlendirilmesi planlanmıştır."

SABAH ANTRENMANI İPTAL EDİLDİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, bu sabah salonda yapılması planlanan antrenmanı iptal etti.

HAKAN'IN YERİNE GENÇ KALECİ

Trabzonspor'la ekonomik şartlarda anlaşamayan Hakan Arıkan'ın dün akşam kamptan ayrılmasının ardından Trabzonspor A2 takımında görev yapan genç kaleci Yavuz Aygün, bordo-mavililerin Hollanda kampına çağırıldı. Yavuz'un bugün kampa katılması bekleniyor.

DHA

# Trabzonspor # Shota