Kerry: Esad yeniden lider olursa Suriye'deki savaş uzar

Amerika, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın yeniden liderlik koltuğuna otur olmasına itiraz etti. Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Esad'ın yeniden Cumhurbaşkanı olmasının Suriye'deki savaşın uzamasına neden olacağını savundu. Kerry, muhaliflere desteklemeyi de sürdüreceklerini kaydetti.

Kerry: Esad yeniden lider olursa Suriye'deki savaş uzar

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Beşar Esad'ın yeniden Cumhurbaşkanı olması durumunda Suriye'deki savaşın uzayacağını iddia etti.

Kerry, Fransa’da, Katarlı mevkidaşı Halid Bin Muhammed ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Kerry, "Esad orada olduğu sürece bu savaş sona ermeyecek. Muhalefetin Beşar Esad’ın hükümetin bir parçası olmasına razı olacağına inanan tek bir kişi bile tanımıyorum" dedi.

Amerika'nın Suriye'deki muhaliflere destek vermeyi sürdüreceğini belirten Kerry, bu desteğin müzakereler için gerekli olduğunu söyledi.

Ameirka Dışişleri Bakanı, İran'ın İkinci Cenevre Konferansı'na katılması için, Birinci Cenevre Konferansı'nda kararlaştırılan geçici hükümet ilkesini kabul etmesi gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# fransa # amerika # suriye # beşar esad # lider # savaş # John Kerry