Ortaköy katliamı iddianamesi kabul edildi

39 kişinin hayatını kaybettiği Ortaköy'deki gece kulübü saldırısına ilişkin 57 sanıklı iddianme kabul edildi. Saldırgan Masharipov için 40 kez müebbet ve bin 540 yıldan 2 bin 370 yıla kadar hapis cezası istendi. İlk duruşma 11 Aralık'ta Silivri'de görülecek.

Ortaköy katliamı iddianamesi kabul edildi

Yılbaşı gecesi İstanbul'da 39 kişinin hayatını kaybetti gece kulübünü baskınına ilişkin hazırlanan iddianame hazırlandı.

İddianamede, olayda hayatını kaybeden biri polis 39 kişi "maktul", 60'ı yabancı uyruklu 122 kişi "mağdur" ve "müşteki" olarak yer aldı. Aralarında saldırıyı düzenleyen Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu çoğunluğu yabancı uyruklu 51'i tutuklu, 57 sanık bulunuyor. İddianamenin bir numaralı şüphelesi ise IŞİD'li terörist Abdulkadir Masharipov.

Saldırıyı düzenleyen terörist Mashoripov hakkında 40 kez müebbet ve bin 540 yıldan 2 bin 370 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Masharipovun eşi Zarina Nurullayeva, saldırganı evinde saklayan Ali Jameel Mohammed ve katliamın planlayıcılarından Eyyüp Korkusuz'un aralarından olduğu 52 sanık için de ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede saldırının, IŞİD terör örgütünün Türkiye'deki eylemlerinde sorumlu Ebu Cihad'ın intihar talimatı üzerine düzenlendiği bilgisi yer aldı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar vererek, ilk duruşmanın 11 Aralık ve sırasıyla 12, 13, 14 ve 15 Aralık'ta yapılmasına hükmetti. Güvenlik gerekçesiyle duruşmalar Silivri Cezaevinin karşısındaki büyük salonda yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # ışid # reina # Abdulkadir Masharipov