İşte seçimlerden geriye kalanlar!

Seçim sonuçlarının netleşmesiyle HDP'liler silahlara sarıldı, Şanlıurfa ve Batman'da havaya sıkılan kurşunlar 2 çocuğa isabet etti. Çocuklardan birisinin hayati tehlikesi bulunuyor. Hakkâri'de de benzer durum vardı 7 kişi yaralandı. Muş'ta ise 20 kişi gözaltına alındı.

İşte seçimlerden geriye kalanlar!

Seçim sonuçlarına sevinen ve üzülen partilerin yanı sıra yine olan halka oldu. Şanlıurfa ve Batman'da havaya sıkılan kurşunlar 2 çocuğa isabet etti.

Üzücü haber Şanlıurfa Siverek'ten geldi. Çıkrık Mahallesi'nde seçim sonuçlarının açıklanmasıyla bazı kişiler tabancalarıyla ateş etti. Kurşunlardan birisi bu sırada evlerinin çatısında eylemleri izleyen 8 yaşındaki Abdullah İriz'in sırtına isabet etti.

Kanlar içerisinde kalan küçük çocuk, çığlıklarına koşan yakınlarının çağırdığı ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Acil serviste tedavisine başlanan küçük Abdullah'ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Benzer bir olayda Batman'da yaşandı. Eylemler sırasında havaya sıkılan mermi 10 yaşındaki Harun'a isabet etti. Küçük çocuk hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Şırnak’ta ise kameralara bu görüntüler yansıdı. İdil ilçesinde HDP’liler, sokaklara çıkıp havaya silah sıktı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde HDP'nin barajı aştığı haberi üzerine yapılan eylemlerde 7 kişi yaralandı. Zaman zaman silahların da duyulduğu etkinlikte 4 kişi kurşunların hedefi oldu.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre HDP Muş’ta 2 milletvekili çıkardı. HDP’liler kutlama içn sokağa çıktı. Bu sırada oy çalındı iddiası ile gerginlik çıktı. Grup polisle çatıştı.

HDP’liler ara sokaklara kaçtı, kovalamacada 20 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ise bir alışveriş merkezine havai fişek isabet etti. Atılan fişekler markette büyük bir yangına neden olurken, itfaiye ekiplerinin de olaya geç müdahale etmesi ile market küle döndü.

Antalya'da ise CHP'liler seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini söyledi. CHP İl Başkanı Semih Esen, Antalya Adliyesi'nde dün akşam yaptığı açıklamada, ellerindeki verilerle açıklanan verilerin birbirini tutmadığını öne sürdü.

# hdp # silah # yaralı # şanlıurfa # olaylar # 7 haziran seçimleri