Tunceli'de temizlik! TSK'dan -18 derece operasyon

Tunceli'nin Aliboğazı Vadisi'nde barınan teröristlere yönelik eksi 18 derecede operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 terörist öldürüldü. Operasyon sırasında çok sayıda sığınak ve gıda depoları da ele geçirildi.

Tunceli'de temizlik! TSK'dan -18 derece operasyon

TSK, bölücü terör örgütüne göz açtırmıyor. Tunceli'de yürütülen operasyonda bir terörist öldürüldü, çok sayıda sığınak ve gıda deposu da ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, Aliboğazı Vadisi'nde kış yapılanmasına giren PKK ve TİKKO'lu teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon düğmesine bastı.

Bölgede hava sıcaklığı gündüz eksi 10, geceleri de eksi 18 dereceye kadar düşüyor. TSK zorlu kış şartlarına rağmen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için oprasyonlarını sürdüyor.

Operasyona, 2 tabur jandarma özel harekat timi de katıldı, bölgeye skorsky helikopterlerle yeni birlikler sevk edilerek, operasyonun alanı genişletildi.

Bozan Bölgesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 TİKKO'lu öldürülürken, çok sayıda barınma sığınakları ile gıda depoları ele geçirildi.

Vadi içinde yaklaşık 150 teröristin bulunduğu belirtiliyor. Teröristlerin bulunduğu bölge kobra helikopterleri tarafından bombalandı.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde sürdürülen operasyonlarda ise 2 adet sığınak tespit edildi. Patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 2 büyük tüp ve 1 balta da ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # tunceli # temizlik operasyonu başladı