GATA tüm dünyaya mikrocerrahi uzmanları yetiştiriyor

Türkiye'nin tek, dünyanın da en sayılı mikrocerrahi laboratuarından biri olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Mikrocerrahi Uygulama ve Araştırma Laboratuarı'nda, Mikrocerrahi Uygulama ve Araştırma Kursları başladı. Kurslara bu dönem Türkiye'nin çeşitli hastanelerinden 7 uzman doktor katılıyor. İki saç kılı kalınlığındaki damarlar üzerinde çalışan kursiyerlere gözle görülmeyecek kadar küçük iplerle el ve kol nakli için eğitim veriliyor.

GATA tüm dünyaya mikrocerrahi uzmanları yetiştiriyor

Türkiye'nin tek ve dünyanın en sayılı mikrocerrahilaboratuarı GATA Mikrocerrahi Uygulama ve Araştırma Kursları’nın 20'ncisi başladı.

Kurslar, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Mikrocerrahi Uygulama ve Araştırma Laboratuarında düzenleniyor. Kurslara Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen mikrocerrahi uzman doktorları yoğun ilgi gösteriyor.

Kursiyerlere, dünyaca ünlü eğitmen Rosmarie Frick'in yanı sıra GATA El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doçent Tabip Albay Mustafa Kürklü ve ekibi de eğitim veriyor. Mikrocerrahi eğitimlerinde iki saç kılı kalınlığındaki damarları mikroskop altında dikerek kol ve parmak nakli yapabilecek uzmanlar yetiştiriliyor.

Kurslara bu dönem Türkiye'nin çeşitli hastanelerinden 7 uzman doktor katılıyor.

El ve kol nakli için terörle mücadelede yaralanmış iki gazi de bekliyor.

Haber: Emek Kaynak

ulusalkanal.com.tr

# GATA # Gülhane Askeri Tıp Akademisi