MHP'den İyi Parti mesajı: Gelirlerse değerlendiririz

Son dönemde İyi Parti'de üst üste yaşanan kopuşlara ilişkin MHP'den "Kapımız açık" mesajı geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partilerinden ayrılıp İyi Parti'ye giden bazı isimlerin pişmanlık yaşadığını savundu. Yalçın bu kişilerin tekrar MHP'ye katılmak için başvurmaları durumunda oturup değerlendireceklerini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partilerinden ayrılanların tekrar dönmesi için kapılarının açık olduğu mesajını verdi.

İyi Parti'de bazı isimlerin yapıcı bir tutum içinde olduğunu söyleyen Yalçın, örnek olarak da İyi Parti milletvekilinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesini gösterdi.

Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Yalçın, MHP'den ayrılıp İyi Parti'ye gidenlerde pişmanlık olduğunu savundu.

"MÜRAACATI DEĞERLENDİRİRİZ"

"Başlarındaki hanımefendi dip dalgada sörf yapayım derken, yüzme bilmediği için az kalsın siyaset denizinin dibinde boğuluyordu. Şimdi dip dalgası yerine bir hayal kırıklığı dalgası hakim orada. Ben bazılarının gönlünün hala MHP'de olduğunu hissediyorum. Dolayısıyla hala MHP'de gönlü olanlar için şimdiden "Şu olur, bu olmaz" diye bir yorum yapmayayım ama dönüş ve katılım için bize müracaat vaki olursa oturur, değerlendiririz."

Yalçın "Yeni hükümet sistemi çerçevesinde kurullar ve ofislerde MHP'nin önereceği isimler olacak mı?" sorusuna da dikkat çeken bir yanıt verdi.

YENİ SİSTEM KADROLARINDA MHP'LİLER OLACAK MI?

"Bu konuda hükümeti serbest bırakma itiyadındayız. Bu demek değildir ki liyakat ve ehliyet sahibi arkadaşlarımız yeni sistemde görev almasınlar. Bu konuda isim işaret edecek değiliz. Lakin hükümetin de Türkiye'nin bekası, milletimizin birlik ve dirliği açısından Türk milliyetçilerinin oynadığı hayati rolün önemini bilerek tasarrufta bulunacağına inanıyoruz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yeni hükümet sistemi inşası sırasında bürokraside oluşacak olası tasfiyelerin de önüne geçeceklerini vurguladı.

# mhp # İyi Parti # semih yalçın