İstanbul Havalimanı'na "Çin Dostu Havalimanı" belgesi

İstanbul Havalimanı dünyada ilk "Çin dostu havalimanı" oldu. Havaalanında Çinli yolcular için 13 farklı hizmet hayata geçirildi. Açılışı, Başkonsolos Cui Wei ve İGA üst yöneticisi Kadir Samsunlu yaptı.

İstanbul Havalimanı'na "Çin Dostu Havalimanı" belgesi

İstanbul Havalimanı, Çinli yolcuların seyahat kalitesini arttıracak yeni adımlar attı. Uygulamalar neticesinde "Çin Dostu Havalimanı" belgesine layık görüldü.

Proje, Çinli yolcuların havalimanınında daha konforlu zaman geçirmelerini hedefliyor. İstanbul Havalimanı, 13 farklı hizmeti kapsamlı şekilde uygulayan dünyadaki ilk terminal binası...

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ve İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, törene katıldı.

Artık İstanbul Havalimanı'nda Çinli yolcular için Çince Check-in işlemi uygulanıp, Wechat ile ödeme hizmeti sunulacak.

Yolcu köprülerinde “Hoş Geldiniz” yazısının yer alması ve Çince bilen personellerin özel üniformaları ile misafirlerin evlerinde hissetmeleri sağlanacak.

Havalimanında Çince anonslar yapılacak. Alandaki her noktaya Çince levhalar asıldı. Misafirlere yönelik her şey düşünülmüş durumda...

Başkonsolos Cui Wei, 2019'da toplamda 430 bin Çinli turisti İstanbul Havalimanı'na "Çin Dostu Havalimanı" belgesinin ağırladığını belirtti; "Bu yıl hedef 1 milyon" dedi.

ulusal.com.tr

# türkiye # çin # istanbul havalimanı # Cui Wei # İGA